ZANIMLJIVOSTI

Tri brza trika pomoću kojih ćete rashladiti auto bez klime u samo par sekundi

Screenshot

Index.hr

3.8.2018

Jedan od najgorih osjećaja tokom paklenih vrućina je sjesti u auto koji je dugo stajao na suncu. Dobra vijest je da postoji nekoliko trikova koji će vam olakšati ulazak u vreli automobil.

Iako većina automobila danas ima ugrađen klima-uređaj, potrebno je pričekati nekoliko minuta da se temperatura spusti na donekle podnošljivu razinu. Ako ste u žurbi, tih se nekoliko minuta može činiti kao vječnost. Evo kako postići da vam se auto rashladi u samo nekoliko sekundi.  

Kako se ne biste opekli na vreli volan, već pri parkiranju ga zakrenite tako da onaj dio koji ćete prvi dotaknuti kad budete kretali bude dolje, a ne izložen suncu. Također ga možete rashladiti vodom, dovoljno je da ga prebrišete mokrom krpom. Tako će voda odmah ispariti, a volan će ipak biti hladniji za nekoliko stupnjeva.

Nemojte previdjeti ni mjenjač jer biste se mogli neugodno iznenaditi kad budete kretali. Tu ćete si najbolje pomoći ako ga prije izlaska iz automobila prekrijete zaštitnom tkaninom.  

Vrući zrak iz automobila najlakše ćete rastjerati tako da spustite prozor na suvozačevoj strani i naglo otvarate i zatvarate vrata s vozačeve strane kako je prikazano u video snimku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.