TRIK Zaista postoji i stvarno djeluje

Napravite sprej koji pegla veš: Za nekoliko sekundi odjeća spremna za nošenje

CDM
05.08.2018 14:19

Foto: Ilustracija

Kada bismo morali izdvojiti kućni posao koji mrzimo, bez razmišljanja bi većina žena rekla peglanje. Osim što oduzima mnogo slobodnog vremena, ova prilično naporna aktivnost zahtijeva puno pažnje, preciznosti i truda.

Zvuči poznato?

Šta ako vam kažemo da smo otkrili sprej koji se priprema od tri sastojka (koja sigurno imate kod kuće) i koji će umjesto vas ispeglati gomilu odjeće? 

Čarobni sprej za peglanje zaista postoji i stvarno djeluje. U nastavku vam otkrivamo recept za pripremu i način upotrebe:

Sastojci:

400 ml destilirane vode, 1 kašičica omekšivača, 1 kašičica alkoholnog sirćeta i prazan raspršivač

Postupak pripreme:

U prazan raspršivač ulijte 400 ml destilirane vode, u koju ćete dodati 1 kašičicu omekšivača i 1 kašičicu alkoholnog sirćeta. Sve dobro promiješajte i sprej za peglanje je spreman za upotrebu. Kod ulivanja sastojaka u raspršivač dobro će vam poslužiti lijevak kako bi svi sastojci završili u raspršivaču, a ne pored njega.

Način upotrebe:

Nakon što ste pripremili sprej, vrijeme je za “peglanje”. Postupak je sljedeći: suhu majicu ili bilo koji drugi odjevni komad pošpricaj ovim sprejem, poravnaj rukama, stavi na vješalicu i čekaj da se malo osuši. Nakon sušenja, tvoja “ispeglana” odjeća spremna je za nošenje.

NA VRH