ZANIMLJIVOSTI Porodica bijesna

Njegovateljica izmučila teško pokretnu baku, potom pala preko nje, a onda je uslijedio pakao

Alo.rs
08.08.2018 21:03

Foto: Printscreen

Porodica iz Škotske ogorčena je ponašanjem nJegovateljice koja je poslata da brine o baki Femi koja je nedavno otpuštena iz bolnice.

Na snimku koji je nastao 27. jula, vidi se kako njegovateljica maltretira baku i tjera je da ustane iz kolica samo tri sata nakon što je stigla kući iz bolnice. Baka je u bolovima zapomagala i pokušavala da objasni da ne može na noge, ali ju je ova vukla, pa je namučena starica na kraju stala na svoje noge.  

Njegovateljica je bijesno do nje dogurala hodalicu i krenula da je forsira da uz pomoć hodalice ode do kreveta i legne, sve vrijeme cupkajući iza nje. U jednom trenutku baki je ponestalo snage i zastala je, a njegovateljica je pojurila naprijed, saplela se i pala preko Femi dodatno joj nanoseći bol.

Umjesto da je potom polako podigne, njegovateljica je krenula krvnički da je vuče na gore, a nesretna starica je sve vrijeme zapomagala u bolovima.

Kada je konačno ubacila u krevet, pozvala je Feminu kćerku Agnes i rekla da je baka sama pala.

- Zvala me je i rekla da je mama sama pala. S obzirom da u kući postoje kamere, zamolila sam kćerku da ode do mame jer ja nisam mogla i da uzme snimak. Kada sam vidjela šta se zaista dogodilo, šokirala sam se", kaže Agnes.

Femina unuka Meri kaže da ne može da vjeruje da se njegovateljica ovako ophodila prema njenoj baki. 

- Pričala sam i sa Centrom za socijalni rad, ali nisu preduzeli ništa po ovom pitanju - kaže Meri.

Iz Centra su poručili da su sproveli istragu i da će biti preduzete odgovarajuće mjere.

Tagovi

Škotska Baka
NA VRH