ZANIMLJIVOST Sve veća raširenost internetskih trgovina

Novi trend: Kupci kupuju odjeću za Instagram, a potom je vraćaju u prodavnicu

Jutarnji.hr
15.08.2018 18:04

Foto: Ilustracija

Politika 'kupi, obuci jednom pa vrati' postoji već nekoliko godina pogotovo kada je riječ o robi za posebne prilike, no u današnje digitalno doba, taj neobični trend dosegao je jednu potpuno novu razinu.

Naime, danas 'lukavi' kupci odjeću kupuju isključivo za stvaranje savršenih fotografija na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, a potom istu vraćaju u prodavnicu.

Na razvoj ovog trenda, uvelike je utjecala sve veća raširenost internetskih trgovina i porast kupovine putem interneta gdje ljudi nemaju mogućnosti isprobavanja odjeće prije kupovine, već odabrani komad isprobavaju kod kuće, a ako im ne odgovara vraćaju ga nazad i njega dobiju povrat novca. 

Također, svoj doprinos dala je i ljudska opsesija dijeljena privatnog života na društvene mreže, gdje su često izloženi kritikama ili pohvalama svojih virtuelnih prijatelja te se zbog toga izbjegavaju objavljivanje fotografija na kojima imaju isti odjevni predmet.

Zanimljivo je da zbog sve veće popularnosti društvenih mreža i 'virtualnog života' danas već postoji nekoliko brendova koji su se specijalizirali za tzv. Instagram kupce. 
NA VRH