NEZGODA

Pilot vratio avion u SAD zbog neispravnog toaleta

Delta

Avaz.ba

16.8.2018

Endi Koen (Andy Cohen), poznati radijski voditelj, bio je među nezadovoljnim putnicima koji su proveli sedam sati na letu aviokompanije "Delta" i vratili se nazad na aerodrom s kojeg su poletjeli nakon što je putnik razbio WC. Pilot se odlučio vratiti na JFK, iako se avion nalazio na gotovo pola puta prema Francuskoj, konačnoj destinaciji, prenosi "DailyMail".

"Delta Flight 412" poletio je iz Njujorka u 21.15 i trebao je stići na jug Francuske oko 10.30 sati po lokalnom vremenu, a predviđeno trajanje leta bilo je nešto više od sedam sati. Umjesto toga, avion se okrenuo nazad preko Atlantika te se nakon 3,5 sata leta vratio u JFK u 4.51, 20 minuta kasnije nego što bi tlo dotaknuo u Francuskoj da je nastavio put prema Evropi. 


Ukupno su proveli 7 sati i 31 minutu na povratnom letu. Razlog zbog kojeg je pilot odlučio vratiti avion prilično je nevjerojatan. Naime, ova avionska kompanija ima više zaposlenika u SAD koji popravljaju tehničke stvari u avionima, nego u Francuskoj ili bilo gdje drugdje.

Iz "Delte" su poručili kako su svi toaleti bili prilično neuredni i gotovo ih nije bilo moguće koristiti. 

– "Delta" se izvinjava našim klijentima zbog neugodnosti tokom leta 412 u Nicu, koji se vratio na Aerodrom "John F. Kennedy", nakon što je posada shvatila da su toaleti neispravni. Klijenti su premješteni na alternativni let uz izvinjenje zbog prekida putovanja – poručuju iz ove aviokompanije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.