ŽIVOTNA PRIČA

Nakon četiri godine, tri spontana pobačaja i 1.616 iglica rodila se ova beba

Avaz.ba

21.8.2018

Nakon četiri godine pokušavanja, tri spontana pobačaja i 1.616 injekcija, Patricia i Kimberli Oneil (Kimberly O'Neill) zaželjele su dobrodošlicu kćeri u svoju porodicu, a fotografija kojom su ovjekovječile taj put postala je svojevrstan simbol nade na internetu. 

Par iz SAD potrošio je više od 40 hiljada dolara u nastojanju da dobiju dijete, a prije dvije sedmice to se napokon i dogodilo, kad je Patricia rodila curicu London.

Na srceparajućoj fotografiji beba je okružena stotinama igala u obliku srca, a one predstavljaju iglice za razrijeđivanje krvi koje je majka koristila dva puta dnevno te in vitro injekcije koje je koristila u nastojanju da zatrudni.

Fotografija je postala simbol nade za druge parove koji se suočavaju sa sličnim problemima. 

- Nadam se da će neko ko prolazi kroz isto što smo mi prolazili vidjeti da ima nade na kraju tunela - rekla je Patricia.

Fotografkinji Samanti Peker trebalo je više od sat da posloži igle oko London. 

- Srce simbolizira da je cijelo ovo bolno putovanje bilo kako bi mogli voljeti dijete - kazala je.

Patricia (30), koja ima sedmogodišnju kćer iz prve veze, dodala je: Moja supruga sačuvala je svaku iglicu, sve ih je zatvorila i označila - rekla je.

Par iz San Sitija u Arizoni upoznao se prije šest godina u vrtiću kad su obje radile. Nakon godinu veze odlučile su da žele bebu, a 2017. su se i vjenčale. Kimberli, koja radi u banci, ima 14-godišnjeg sina iz prošle veze. Zajedno su odlučile kako će Patricia nositi njihovo dijete.

- Nisam očekivala ovakvu pažnju. Znala sam da je nešto posebno, no ne baš cijelom svijetu - rekla je fotografkinja za "Fox News".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.