ZANIMLJIVOSTI Objavljene nevjerovatne fotografije

Djevojčica snimila čudovište iz Loh Nesa

Odmarajući kraj jezera Loh Nes u Škotskoj, djevojčica je snimila fotografiju na kojoj je prvi put

Avaz.ba
24.08.2018 18:03

Foto: PrintScreen

Odmarajući kraj jezera Loh Nes u Škotskoj, djevojčica je snimila fotografiju na kojoj je prvi put, kako se sumnja, zabilježeno čuveno čudovište iz neposredne blizine.

Tokom prvog dana ljetovanja sa roditeljima u Škotskoj, dvanaestogodišnja djevojčica Šarlot Robinson napravila je fotografiju koja je ponovo pokrenula priče o mitskom čudovištu u Loh Nesu koje decenijama intrigira kriptozoologe, piše britanski “Metro”.

Nakon što se ova fotografija proširila na internetu, mnogi su uvjereni da je nepoznati objekat na slici zaista čudovište iz škotskog jezera, koje je, po prvoj procjeni, djevojčica snimila na udaljenosti od 15 metara.

- Fotografisala sam ono što sam vidjela. To stvorenje je imalo vrat i glavu koja je imala oblik udice. Bilo je crne boje – ne znam koliko daleko je bilo od vode, jer nisam mogla da procijenim dobr- ”, izjavila je ona.

Šarlot je potom objasnila da je nepoznato stvorenje nakon minuta nestalo, a onda se ponovo pojavilo na drugom mjestu. Drugi put je izronilo i kratko se zadržalo izvan površine vode.

- Vjerujem da je riječ o čudovištu Nesiju, ali sam željela da vidim dokaz. Uvijek sam zamišljala da ovo stvorenje ima dug vrat i peraje - , istakla je autorka ove nevjerovatne fotografije.

Tagovi

Škotska Loh Nes
NA VRH