NEOBIČNO

Studentica iz SAD u bakinoj garaži pronašla automobile vrijedne pola miliona eura

Dva vrlo vrijedna automobila iz osamdesetih

Printscreen

cdm.me

25.8.2018

Studentica iz SAD je na Redittu nedavno objavila kako je u bakinoj garaži pronašla dva vrlo vrijedna automobila iz osamdesetih Lamborghini Countach i Ferrari 308, koji su godinama bili prekriveni čaršafima, platnom, starom odjećom i stvarima.

Ona je objasnila da je njen djed nekada iznajmljivao egzotične automobile, ali se prestao time baviti nakon što su mu troškovi osiguranja postali previsoki.


- Automobile je zadržao umjesto da ih proda, ne pitajte me zašto - napisala je ona i dodala da je bilo predivno i neobično vidjeti tako nešto lijepo u takvom stanju.

Ja sam samo studentica i ne razumijem se baš u automobile, ali se nadam da će ih neko u porodici naslijediti i da će im vratiti njihov stari sjaj - napisala je. 

Naglašava da je baka planirala uskoro skloniti automobile iz garaže pa se nada da će prihvatiti prijedlog da se vozila obnove i prodaju.

Bijeli Lamborghini je izgleda vrlo rijedak. Čini se da je riječ o specijalnom izdanju kojih je napravljeno samo 321. Procjenjuje se da vrijedi 350.000 funti.

Ferrariju 308 su točkovi ukradeni, ali, kada se restaurira, mogao bi dostići vrijednost od nekih 80.000 funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.