NJEMAČKA

Djevojke koje dolaze na Oktoberfest prozivaju da nose neprikladne haljine

Kratke, dekoltirane i od jeftinog materijala

Instagram

Avaz.ba

9.9.2018

Dok se neki već pripremaju za ovogodišnji Oktoberfest, drugi glavu razbijaju odjećom posjetiteljica tog tradicionalnog minhenskog događaja.

Čini se da nekima ne odgovara da se djevojke koje posjećuju Oktoberfest odijevaju u tradicionalne bavarske narodne nošnje, a pogotovo ne u one nešto minijaturnije. -Na mladim ženama te haljine često izgledaju kao porno haljine, kratke, dekoltirane i od jeftinog materijala. To nema veze s identitetom-, izjavio je jedan njemački pisac za lokalne medije kad su ga upitali zašto se toliko turista pojavljuje odjeveno u tradicionalne bavarske nošnje.

Instagram

S njim se složio i harmonikaš Franc Talhamer (Franz Thalhammer). On također misli da je došlo do seksualizacije Oktoberfesta. -Dirndl je nešto lijepo, može učiniti svaku osobu lijepom. Ali neke od haljina koje danas viđamo su lude- izjavio je on za lokalne novine misleći na tradicionalne haljine koje su dio bavarske narodne nošnje.

-Uđete u šator i tamo je sve krcato pijanih Australaca i Italijana koji su dali 250 eura za kompletni bavarski outfit pa misle da su Bavarci. To je kao da ja hodam uokolo polugol i vičem da sam Australac- dodao je.




Instagram

Među oskudno odjevenim damama, čini se da najviše prednjače mlade Britanke. Ulku Stefanides (Ulku Stephanides), vlasnica jedne trgovine kostimima u Londonu, za The Times je rekla: -Za žene imamo ili haljine do koljena ili iznad koljena. Prije je bilo normalnih veličina. Sad, jer modeli nose te seksi kostime, cure dolaze u trgovinu i govore: -Želim izgledati seksi-.


-To je nova generacija. Prošle sedmice je ušla jedna cura, kupila je kostim od 20 funti i fotografirala se da objavi na Instagramu. -Ne izgledam dovoljno seksi, moram ići u Njemačku, na Oktoberfest-, rekla mi je, prisjetila se prodavačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.