ZANIMLJIVO

Irac ostao u šoku kad je otkrio šta se nalazi u digitalnom satu: Odmah pozvao policiju

Airbnb je odmah otkazao saradnju s vlasnikom apartmana

Facebook

Blic.rs

11.9.2018

Irac Dagi Hamilton (Dougie Hamilton) ostao je u šoku kad je otkrio šta se nalazi u digitalnom satu u apartmanu koji je unajmio sa svojom djevojkom za vrijeme posjete Torontu.

Par je nakon dolaska u grad čitav dan bio u obilasku, a u apartman su došli tek predvečer. Apartman u središtu grada, koji su unajmili preko stranice Airbnb, činio im se idealan za njihovu posjetu Kanadi, ali već nakon 20 minuta boravka u njemu shvatili su da tu ne žele biti.

Dagi je ležao na kauču kada je pogledao u digitalni sat i primijetio nešto čudno na njemu. Sat je bio spojen žicom nalik na punjač za telefon, što je odmah počelo buditi sumnju u njemu.

Facebook

– Osjećao sam se čudno i pri samoj pomisli na to i rekao sam sebi, daj, ne budi lud. Ali nešto mi nije dalo mira. Izvukao sam punjač i vidio bateriju od litija sa zadnje strane. Razgledavši malo bolje prednju stranu sata, primijetio sam da se unutra nalazi kamera - ispričao je ovaj Irac koji je svoje iskustvo podijelio i na društvenoj mreži Facebook.

Kamera je bila uperena prema dnevnoj i spavaćoj sobi pa je par odmah pozvao policiju, a vlasnika apartmana je prijavio stranici na kojoj se oglašava. Airbnb je odmah otkazao saradnju s vlasnikom apartmana koji je iznajmljivao još drugih šest nekretnina, a britanskom paru ponudili su besplatan smještaj u jednom od tri luksuzna hotela u blizini.

Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.