ZDRAVLJE

Nakon vegetarijanaca i vegana: Jeste li čuli za frutarijance

Oakva ishrana doprinosi vitkoj liniji, daje energiju i poboljšava san

Instagram

CDM

18.9.2018

Tek što smo naučili šta su vegetarijanci i vegani, na red su došli frutarijanci. Prvu godinu nije bilo nimalo lako

Poljakinja Tina Stoklosa i njen vjerenik Belgijanac Simon Beun ponosno ističu da su frutarijanci i da dnevno unesu između 2.000 i 4.000 kalorija, hraneći se samo slatkim plodovima i kokosovom vodom (tečnost koja uopće ne sadrži masti).

- Prvu nedjelju sam divno podnijela. Odmah poslije nje sam se osjećala lagano, optimistično i euforično. Kao da sam lebdjela 30 centimetara iznad zemlje - opisuje Tina svoju prvu nedjelju na voću.

Ipak, za "Daily Mail" priznaje da prvu godinu nije bilo nimalo lako. Pošto je bila veoma slaba, na kraju se odlučila preseliti na otok u Indoneziji i krene iznova.

Simona je upoznala preko Instagrama, koji se pokazao kao idealan muškarac za nju, pun razumijevanja i podrške.

Njihov jelovnik izgleda ovako:

Za doručak konzumiraju četiri čaše soka od narandže; smuti od sedam banana i pola avokada im je ručak, a sok od narandže i avokado je večera. Za užinu jednu samo svježe hurme.

Iako ljekari upozoravaju na opasnosti od veganske i frutarijanske hrane, par kaže da ovakva ishrana doprinosi vitkoj liniji, daje energiju i poboljšava san.

Navodno, frutarijanska hrana može biti opasna po zdravlje jer ne sadrži željezo, cink i jod. Tina i Simon su uvjereni da je to puko izazivanje panike.

Ona priznaje da je odmalena bila gojazna, a da je smršala tek kada je počela jesti samo voće.

Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.