FILM

Jakna Harisona Forda na aukciji za 1,1 milion eura

Aukcijska kuća ''Prop Store'' pripremila za prodaju više od 600 predmeta iz otprilike 150 filmova i televizijskih serija

movieweb

Fena

20.9.2018

Jakna koju je nosio Harison Ford (Harrison) glumeći Hana Sola u filmu "Ratovi zvijezda: Imperij uzvraća udarac" mogla bi u četvrtak u Londonu na aukciji filmskih memoralibija biti prodana za čak 1,1 milion eura.

Kolekcionari će imati priliku na aukciji filmskih rekvizita i kostima vlastitim rukama opipati predmete korištene u filmovima, kao što su ''Indiana Jones'', ''Forrest Gump'' i ''Povratak u budućnost II''.

Aukcijska kuća ''Prop Store'' pripremila je za prodaju više od 600 predmeta iz otprilike 150 filmova i televizijskih serija.

Uz Solovu plavo-sivu jaknu, zainteresiranima se nude i ostali predmeti iz ''Ratova zvijezda'' poput kacige Stormtruper iz "Posljednjeg Džedaja", čija je vrijednost procijenjena na 30 do 60 hiljada funti i prodaje se u dobrotvorne svrhe, kao i svjetlosni mač koji je koristio Anakin Skajvoker (Skywalker) u "Osveti Sitha", procijenjene vrijednosti od 56 do 112 hiljada eura, prenose agencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.