NAJAVA NA INSTAGRAMU

Ilon Mask šalje muzičara u svemir: Hoćemo li s Mjeseca čuti ''Beastie Boys''?

Iako ovo svakako nalikuje na šalu, kada je u pitanju ekscentrični Mask, ništa nije nemoguće, kao ni to da pošalje člana svog omiljenog benda na Mjesec

M. Da.

21.9.2018

Do sada je u historiji 12 ljudi hodalo površinom Mjeseca, a, ako je vjerovati jednoj objavi na socijalnim mrežama, sprema se let za 13. osobu.

A ta 13. osoba koja bi trebala hodati površinom Mjeseca, za razliku od prethodnih 12, nije astronaut, već svjetski poznat muzičar.

Majkl Švarc (Michael Schwartz), mnogo poznatiji u muzičkim krugovima pod imenom Mix Master Mike, objavio je na Instagramu kako je konačno postigao dogovor s milijarderom Ilonom Maskom (Elon Musk) oko leta na Mjesec.

- Ilon je konačno došao pameti. Letim na Mjesec! Ko želi sa mnom? - objavio je Švarc na Instagramu, uz fotografiju s Maskom.



Iako ovo svakako nalikuje na šalu, kada je u pitanju ekscentrični Mask, ništa nije nemoguće, kao ni to da pošalje člana svog omiljenog benda na Mjesec.

Naime, Mask je veliki fan legendarnog benda ''Beastie Boys'', čiji je Mix Master Mike bio član. ''Beastie Boys'' su se ugasili 2014. godine, nakon smrti Adama "MCA" Jauča (Yauch), a Mask njima u čast često na predstavljanju novih Teslinih modela automobila pušta najveći njihov hit - "Sabotage".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.