HOROSKOP

Zvijezde nam nisu naklonjene u novoj sedmici: Pogledajte šta vas čeka narednih dana

Bikovi gube novac, Vodolije su dovoljne same sebi, a Ribe imaju posla preko glave

Ilustracija

Prva.rs

1.10.2018

OVAN

Hrana

Pred vama su dani u kojima će vam trebati više energije, pa je preporuka za vas – obroci sa više mesa, ali i povrća kao što su špinat, tikvice, patlidžan, karfiol, kelj, brokoli, slatki krompir. Od mliječnih proizvoda – grčki jogurt, kefir i sve vrste sireva, ali najviše će vam prijati oni zreliji.

Ljubav

Venera, planeta koja vlada vašim partnerskim odnosima, polako usporava da bi od petog oktobra krenula retrogradnim hodom. Možda ne od početka sedmice, ali već tamo negdje od utorka ili srijede primijetićete da komunikacija sa voljenom osobom počinje polako da klacka i da vam "bolje ide" da se raspravljate nego da se dogovarate. Pazite, tek smo zakoračili u period retrogradne Venere, pa bi bilo fino da od samog starta pokušavate da održavate odnos sa partnerom u nekim finim i normalnim okvirima. Ukoliko ste usamljeni, pred vama je sedmica sa ne baš nekim naročitim ljubavnim šansama. Uživajte sa prijateljima i čekajte svoj momenat.

Posao

Manje, na svu sreću, prolazne teškoće u komunikaciji sa saradnicima i šefovima. Neko sa kim radite može zahtijevati previše od vas, požurivati vas ili vam postavljati nemoguće misije. Ne dozvolite da vas isprovociraju i uvijek razmišljajte o svojoj stabilnosti i budućnosti. Mogu se ove stvari prevazići, ali ne impulsivnim ponašanjima. Ove sedmice će vam biti nešto teže da realizujete ono što ste zamislili, ali sa više uloženog truda – i to je moguće. 

Novac 

Bilo bi dobro da počnete da razmišljate o načinu na koji ćete platiti neku obavezu ili vratiti dugovanje. Potrudite se da smanjite troškove ove sedmice.

Zdravlje

Stariji Ovnovi mogu imati problem sa kičmom, kostima, zglobovima. Kod mlađe generacije – pojačajte ishranu, budite u pokretu.

BIK

Hrana 

Za poboljšanje varenja i bolji rad crijeva uzimajte probiotik jogurte, u koje možete dodati suhe šljive, ovsene pahuljice i malo meda i napraviti kvalitetan i za vas izuzetno zdrav doručak ili međuobrok. Generalno gledano – potrebno vam je više vitamina, zbog imuniteta.

Ljubav

U ovoj sedmici će se češće javljati sitni problemi oko svakodnevnog funkcioniranja i dogovaranja sa voljenom osobom. Imaćete osjećaj da druga strana namjerno sabotira vaše planove ili da joj smeta sve što vi predložite, a da insistira na nekom svom načinu i ispunjenju svojih ličnih potreba. Povremeno će biti usputnog "peckanja", ali uglavnom ćete uspijevati da ostvarite kakav takav sklad. No, ovo je tek početak perioda u kojem treba biti obazriv i spremniji na kompromis. Ukoliko ste usamljeni, imate interesantnu komunikaciju sa suprotnim polom, ali malo je vjerovatno da će vas neko istinski dotaći i učiniti da poželite da ostvarite nešto više od prijateljskog kontakta.

Posao

Manji problemi u poslovnoj svakodnevici. Postoji mogućnost nesporazuma ili nekih zbunjujućih situacija, pa prije nego što odreagirate, pokušajte da prvo sa kolegama raščistite stvari na neki miran način. U ovoj ste sedmici nešto usporeniji, malo vam je teže da funkcionirate, umaraju vas obaveze ali i ljudi sa kojima ste u kontaktu. Ne žurite nigdje i makar dva puta provjerite ono što ste uradili, pošto postoji mogućnost grešaka. Naročito obratite pažnju na sva papirološka pitanja.

Novac

Mogućnost gubitka novca ili nekog većeg troška koji se vezuje za djecu, članove porodice, automobil ili kućni aparat.

Zdravlje

Ulazite u period smanjenog imuniteta, pa je potrebno da obratite pažnju na ishranu, oblačenje, dovoljno odmora i kvalitetnog sna.

BLIZANCI

Hrana

Više tečnosti – kroz namirnice bogate vodom kao što su zelena salata, celer, paradajz, špinat, krastavac, ali i kroz variva, supe, čorbe i naravno – čajeve. Potrebni su vam vitamini i minerali radi jačanja imuniteta. Što više južnog voća.

Ljubav

Neke kratkotrajne trzavice, razmimoilaženja u mišljenjima i dogovorima bit će aktuelni u prvih nekoliko dana sedmice u koju ulazite. Pošto vam je komunikacija sada dovoljno dobra da možete da razgovarate na pravi način o svakom problemu, malo je vjerovatno da će bilo šta od ovog napraviti trajniji ili veći raskol između vas dvoje. Brzo ćete preći preko svega i nastaviti dalje. Ukoliko ste u mogućnosti, dane vikenda iskoristite za zajedničko kraće putovanje ili makar provedite što više vremena u nekim zabavnim aktivnostima. Ukoliko ste usamljeni, u trenutku vam se može učiniti da osoba koja vas zanima ne reaguje na vaše udvaranje. No, vrlo brzo će se komunikacija poboljšati i možete nastaviti dalje..

Posao

U ovoj sedmici će povremeno biti zastoja u komunikaciji sa osobama koje su vam poslovno važne. Neko na vas može vršiti pritisak, pa iskoristite svoje diplomatske vještine da na pravi način izađete iz ovih situacija. Potrudite se da svoje obaveze završite na vrijeme, a pogotovo u prvom dijelu sedmice obratite pažnju na sva papirološka pitanja. U ovoj sedmici neće biti nekih velikih promjena, već prije njihovih nagovještaja za naredni period.

Novac

Neki pogrešni potezi vam mogu izbaciti novac iz džepa zato u ovoj sedmici vodite računa o ulaganjima, ali i o troškovima.

Zdravlje

Generalno gledano – u dosta ste osjetljivom zdravstvenom periodu. Jačajte imunitet i čak i male prehlade shvatajte ozbiljno.

RAK 

Hrana

Povedite nešto više računa o svojim navikama u ishrani tokom ove sedmice. Uzimajte više tečnosti, što kroz namirnice, što kroz supe i čorbe. Nemojte preskakati obroke, a mogli biste da izbjegavate grickalice i veću količinu slatkiša.

Ljubav

I vi i partner ćete u ovoj sedmici biti u nekom čudnom raspoloženju, pogotovo u prvih nekoliko dana. Bit ćete nervozni, isključivi, povremeno ljubomorni, a u svakom slučaju – komunikacija vam neće biti baš najjača strana. No, sve su ovo prolazni momenti koji se mogu relativno lako prevazići. Sa malo dobre volje i nešto više spremnosti na kompromis – sve se može regulirati i drugi dio sedmice provesti u jednoj mirnijoj i opuštenijoj atmosferi. Oni koji su usamljeni – Venera u vašem polju ljubavi usporava i kreće unazad od petog oktobra, što će donijeti zastoj u odnosu sa nekim ko vam je simpatičan ili koga želite da osvojite. Neki od vas dosta razmišljaju o bivšem partneru i razmišljaju da li da ostvare kontakt.

Posao

Napetost će se provlačiti i u poslovnim relacijama, pa u odnosu sa saradnicima pokušajte da kontrolirate svoje reakcije i trudite se da postignete obostrano zadovoljavajuće rješenje. Zastoj u dogovorima I pregovorima moguć je u prvom dijelu sedmice. Već nakon toga sve će krenuti mnogo bržim tokom. Nadređeni vas mogu požurivati po pitanju vaših obaveza, naročito ako treba srediti neku papirologiju ili se pozabaviti važnim dokumentima.

Novac

Nešto veći obim troškova. Moguće je da su u pitanju manje popravke kućnih aparata ili priprema automobila za zimske uslove.

Zdravlje

Ukoliko ste pripadnik mlađe generacije, potrebno vam je više kretanja i boravka u prirodi. Kod starijih – reumatske tegobe.

LAV

Hrana

Za bolje funkcioniranje, ali i bolje raspoloženje potrebne su male promjene u ishrani. Više konzumirajte ribu, od mesa najbolje ćuretinu, piletinu, jedite banane, orašaste plodove, med, a od mliječnih proizvoda – kiselo mlijeko.

Ljubav

Neće biti baš lako uvijek u ovoj sedmici pronaći prave riječi u razgovoru sa voljenom osobom ili bračnim partnerom. S vremena na vrijeme ćete  potkačiti jedno drugo, ali ćete isto tako brzo i zaboravljati sitnice koje su vas iznervirale. I jedno i drugo umijete da budete tolerantni kada to želite, a isto tako – oboje možete i raspravu preokrenuti u smijeh i dobru energiju. Vodite se ovim principom i više se posvetite jedno drugom. Ukoliko ste usamljeni, ako ste u prethodnom periodu upoznali neku interesantnu osobu, to se sada razvija i donosi vam oboma mnogo smijeha i finu komunikaciju. Još uvijek ste pomalo oprezni zbog nekih prošlih grešaka, ali osjećate da se polako dolazite sebi.

Posao

Važne stvari će ići kako treba u ovoj sedmici, ali će postojati sitnice oko kojih se možete nervirati ili se više puta vraćati na njih. Uglavnom će biti nekih problema sa papirima, ili u ugovorima pa tu posebno obratite pažnju. Ukoliko vam je potrebno neko uvjerenje ili dozvola za nastavak rada ili za projekat oko kojeg ste angažirani – sigurno je da ćete više puta morati da obilazite šaltere da biste ovo završili jer će vam uvijek faliti  "jedan papir". Ipak, sve će ovo doći na svoje mjesto pred kraj radne sedmice.

Novac

Ni vas neće mimoići troškovi - novac će vam se izvlačiti malo po malo, a kada se presaberete shvatićete da ste potrošili mnogo više nego što ste planirali.

Zdravlje

Grlo i respiratorni organi su vam dosta osjetljivi tokom ovog perioda. Jačajte imunitet i više vodite računa o sebi.


Ilustracija

DJEVICA

Hrana

Potrebna vam je "jača" hrana tokom ovog perioda – bogata vitaminima i mineralima, ali i kaloričnija. U tu svrhu – više mesa, ribe, jaja, mliječnih proizvoda, pogotovo starijeg sira. Također – dosta zelenog povrća, a od voća obavezno limun, narandže, ananas, jabuke, banana.

Ljubav

Neka nezadovoljstva u vama polako rastu, ali još uvijek se trudite da se to ne odrazi na odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom. U ovoj sedmici i  vaše raspoloženje nije baš na nekom nivou, pogotovo u prvom dijelu sedmice, jer ste dosta opterećeni poslom i novčanim pitanjima. No, nekako ćete funkcionirati sa voljenom osobom, uglavnom izbjegavajući pitanja koja bi mogla da unesu pometnju ili negativnu energiju u vašu vezu. Oni koji su usamljeni imaju promjenljivu komunikaciju sa osobom koja im se dopada. Također, u ovom se periodu može pojaviti još neko ko bi vas zainteresirao, ali nikako nećete uspijevati da provalite da li i ta osoba osjeća isto prema vama.

Posao

Imat ćete osjećaj da samo tapkate u mjestu i da se non stop vrtite oko jednih te istih stvari. Venera u vašem polju komunikacije je potpuno statična i sprema se za svoju retrogradnost koja će otpočeti petog oktobra. Iz tog razloga ništa od dogovora kao da sada neće moći da bude definirano, i stalno ćete se vraćati na početak. U ovoj sedmici obratite dosta pažnje i na papirologiju, izvještaje, dokumentaciju – jer možete nehotice napraviti veće propuste.

Novac

Umijete da zaradite, ali koliko god da vam se novca slije u džepove – uvijek se nađe neki trošak ili dugovanje koje se mora podmiriti koliko odmah…

Zdravlje

Starije Djevice će hronične tegobe spopasti sa svih strana. Mogli biste da odete na kontrolu kod nadležnog ljekara. Mlađi – korektno.

VAGA  

Hrana

Posebnu pažnju obratite na ishranu, jer će svaka iole teža hrana uticati da se osjećate "naduveno", teško, umorno – a možete imati i problema sa varenjem. Potrebni su vam lagani obroci, ali i dosta tečnosti. Pijte što više čajeva.

Ljubav

Često ćete osjećati da ne postoji dovoljno razumijevanja između vas i emotivnog ili bračnog partnera. Iako se trudite da funkcionirate normalno, evidentno je da ispod površine stoje mnoga pitanja i problemi koje za sada uspješno izbjegavate da pokrenete. Pitanje je samo koliko dugo ćete šutjeti. Ukoliko možete da popravite nešto u odnosu sa voljenom osobom, uradite to. Ukoliko ne možete – bolje nemojte stvari pogoršavati. Dajte sebi još malo vremena da sagledate vaš odnos sa svih strana. Oni koji su usamljeni, sigurno je da postoje osobe koje su zainteresirane za vas. No, vi za sada samo održavate neku površnu komunikaciju, dok ste suštinski okrenuti samo sebi i ne naročito zainteresirani za bilo koga.

Posao

Provjerite ono što ste u prethodnom periodu uradili, jer možete otkriti da postoje neki propusti koje sada možete ispraviti. Također, posebnu pažnju obratite na sve ono što radite a što je vezano za papire i dokumentaciju jer se mogu potkrasti greške. Što se tiče obaveza, ove sedmice ćete ih ili polovično odraditi, ili će vam biti potrebno više pokušaja da sve privedete kraju. Ukoliko računate na nečiju podršku, na savjet ili na pomoć – moguće je da će to biti prolongirano za naredni period.

Novac

Vrlo "skokovito" po pitanju finansija ove sedmice. Moguća su kašnjenja priliva, neki zastoji u naplati. Drugi dio sedmice vam je dosta bolji.

Zdravlje

Niste loše, ali niste ni dobro. Mlađi mogu osjećati promjenljiv energetski nivo, a kod starijih može doći do jačeg pada imuniteta.

ŠKORPIJA

Hrana

Nemojte preskakati doručak i koliko god vodili računa o svojoj liniji – potrudite se da ovaj prvi obrok bude obilniji, da vas zasiti i da vam dovoljno energije. Više južnog voća, više špinata, tikvica, patlidžana. Od mliječnih proizvoda – kiselo mlijeko.

Ljubav

Venera u vašem znaku i polju ličnosti usporava i sprema se za retrogradno kretanje od petog oktobra. Ovo je osjetljiv period za vas ukoliko ste u vezi ili u braku, jer konstantno imate osjećaj da nešto nije u redu, konstantno preispitujete svoja osjećanja, ali i ponašanja voljene osobe. Neke informacije koje dolaze do vas u prvom dijelu sedmice vam se ni malo neće dopasti, što može proizvesti sarkastične ili "ubadajuće" komentare prema partneru. Samo polako, ne žurite sa odlukama i ne budite brzi na jeziku. Ukoliko ste usamljeni, sa ovom Venerom itekako možete privući nekog od bivših partnera ili poznanika ponovo u svoj život. No, vidjet ćemo šta će se dešavati na dalje – ovo je tek početak.

Posao

Do polovine sedmice imaćete osećaj da vas situacije koče i da non stop morate da preskačete neke prepreke i savlađujete ih. To vas pomalo umara, ali više mentalno nego fizički, pa će neki od vas imati potrebu da odustanu, I to onda kada su  pred ciljem. Dakle – odustajanja nema! Uložite dodatno trud i energiju, jer će vam se to itekako isplatiti u narednom periodu! Iako sada nemate takav osjećaj, pred vama je izuzetno plodonosno vrijeme i zato nepokolebljivo istrajte dalje!

Novac

Možete se uznemiriti jer neki prilivi kasne, preteći da vam ugroze finansijsku konstrukciju koju ste osmislili. Samo polako – drugi dio sedmice je bolji.

Zdravlje

Iako se osjećate znatno bolje nego u prethodnom periodu, još uvijek niste u potpunosti “svoji”. Više odmora, više kretanja, više spavanja.

STRIJELAC

Hrana  

Dovoljno je da napravite male promjene u ishrani, da natjerate sebe da ih se pridržavate makar neko vrijeme, da biste stvorili naviku. I brzo ćete biti više nego zadovoljni sobom! Vašem organizmu je potrebna detoksikacija, I to što prije!

Ljubav

Partner je vrlo sumnjičav i nepovjerljiv tokom ove sedmice, pa ukoliko nešto krijete – potrudite se da to i ostane tajna. No, u suštini – krili ili ne krili, isto vam se hvata – voljena osoba će vas proučavati, pažljivo posmatrati i analizirati svaki vaš pokret. To što će se slatko osmjehivati i čavrljati ne znači da u svojoj glavi ne razmatra raznorazna pitanja. Također, možete imati problema oko zajedničkih planova i finansija. Ukoliko ste usamljeni, nije da nema udvarača, nije da nema interesantnih osoba oko vas. Ali jednostavno, kao da se ne događa "ono nešto" što je vama potrebno, kao da niko ne uspijeva da probudi u vama onaj pravi ljubavni plamen.

Posao

Malo ćete imati problem sa organizacijom, jer je obaveza previše a vremena da se sve postigne i završi u predviđenim rokovima – premalo. Posebno ćete biti opterećeni u prvoj polovini sedmice, kada možete imati i neke zbunjujuće situacije sa saradnicima ili praviti grešku za greškom. Iako će te greške biti sitne, ipak će vas konstantno vraćati korak unazad, tjerajući vas da sve ponavljate. No, u drugom dijelu ovog perioda stvari polako dolaze na svoje mjesto i mnogobrojne situacije se raščišćavaju.

Novac

Dobivate najavu nekog novca ili obećanje oko isplate, ali ćete se dosta nervirati čekajući. Mogli biste i da podsjetite dužnike na ono što vam duguju.

Zdravlje

Ne obraćate pažnju na svoje zdravlje, potpuno ste se zapustili i po pitanju ishrane i jasno vam je da biste trebali da što prije pokrenete neke promjene. Ne čekajte sutrašnji dan, to možete već danas!

JARAC

Hrana 

Potrebna vam je raznovrsnija ishrana jer možete imati manjih problema sa imunitetom. Više jedite "kašikom" – raznorazne supe, čorbe, variva. Pojačajte i unos mesa i ribe, kao i jaja i mliječnih proizvoda. Potrebno vam je južno voće i zeleno lisnato povrće.

Ljubav

U potpunosti ste okrenuti poslu, materijalnoj situaciji i finansijskim pitanjima i za voljenu osobu ili bračnog partnera imate sve manje vremena. Rijetki zajednički trenuci, vaša energetska iscrpljenost – čak i kada se vidite, nećete moći da budete "pravi vi". Najviše će vam odgovarati da se povučete i dumate neke svoje misli. Partner za sada ne reagira na ovakva vaša ponašanja, ali ukoliko se ona nastave – možete imati problem. Pokušajte da se makar povremeno posvetite i osobi koju volite. Ukoliko ste usamljeni, trenutno vam se udvaraju makar dvije osobe. Zanimljivo je vama da povremeno flertujete, ali se ne upuštate ni u šta ozbiljnije. Nekima od vas još je bivša ljubav u mislima.

Posao

Nervoza u poslovnom okruženju posebno je naglašena tokom prvog dijela ove sedmice. U istom periodu potrudite se i da odnos sa nadređenima bude korektan, mada će to povremeno biti dosta teško. Šefovi vam mogu zamjeriti zbog nekih propusta koje ste napravili, najvjerovatnije kada je papirologija u pitanju. Potrudite se da budete fokusirani na posao i ne radite više stvari odjednom. I vi lično umete biti zahtjevni tokom ovih dana, pa će saradnicima biti povremeno teško da prate vaš tempo i prilagode se.

Novac

Imate jedno manje dugovanje koje ste planirali da vratite tokom ove sedmice, ali moguće je da zbog spleta okolnosti to nećete moći da završite.

Zdravlje

Sedmica u kojoj vam imunitet može biti prodrman. Moguće su respiratorne infekcije. Kod starijih Jarčeva – reumatski problemi, kičma, zubi.

VODOLIJA

Hrana

Kuhana jela, variva, supe – kombinacije više vrsta povrća sa mesom, bez zaprške – eventualno sa knedlama ili jajima – najbolje su za vas u ovoj sedmici. Dat će vam dovoljno snage i energije i pojačati vam imunitet. Također – južno voće u što većim količinama.

Ljubav

Uglavnom ste u ovom periodu dovoljni sami sebi. S vremena na vijeme potrebna vam je partnerova pažnja, a onda očekujete da se druga strana prilagodi vašem vremenu i potrebama. Mogli bismo reći da je ovo pomalo sebično funkcioniranje, ali jednostavno – takav vam je period. Ako ništa drugo – makar u ovim danima neće biti nekih rasprava, negativne energije. Mnogo bolje i mnogo više ćete sebe davati prijateljima. Ukoliko ste usamljeni, flertovanje je tu, neki zanimljivi ljudi su tu, I mora se priznati da čak postoje i osobe koje vas onako, prilično "čačkaju" u mozak. Ali, konkretnih dešavanja nema. Možda trenutno niste spremni da se upustite u ljubavne avanture bilo koje vrste.

Posao

Neki planovi se ne pokreću na način koji biste vi željeli ili koji očekujete. U dogovorima i novim poslovima postoji element odlaganja, zakašnjenja, što će vas jednim dijelom nervirati. No, sa druge strane – i redovnih obaveza je sada dosta, pa vam trenutno to u potpunosti ispunjava vrijeme. Imaćete dosta aktivnosti u smislu sastanaka, dogovora, papiroloških pitanja. Stoički gurate sve ovo odjednom, nadajući se da će se rezultati pokazati u što skorijem roku. Hoće, ne brinite.

Novac

Kao i u prethodnom periodu – novac vam pristiže haotično i ne možete da računate da će se ovaj segment još neko vrijeme stabilizirati.

Zdravlje

Starije Vodolije će mučiti hronične tegobe. Gledajte sebi da olakšate što više, a ukoliko je potrebno – prošetajte do ljekara, moguće je da će vam promijeniti terapiju.

RIBE

Hrana

Više ne varirate toliko kada je ishrana u pitanju, jednim dijelom ste se ustalili, a moguće je čak i da su neki od vas ozbiljno otpočeli sa zdravim i redovnim obrocima. Još su vam slatkiši slaba tačka, kao i užine koje se uglavnom sastoje od grickalica.

Ljubav

Smatrate da partner nije dovoljno prisutan, da njegova podrška izostaje I da je okupiran sobom i svojim ličnim prioritetima. Prijatelji vam skreću pažnju da možda očekujete previše, da ste zahtjevni i da pokušate da razumijete voljenu osobu, kojoj definitivno nije lako. Radna sedmica  može donijeti promjenljivo funkcioniranje i osjećanja, ali bi situacija oko vikenda već trebala da se smiri, a vas dvoje uspijete da provedete više vremena zajedno. Ukoliko ste usamljeni, opasno vas privlači "zabranjeno voće", ali za sada uspijevate da odolite svojim impulsima i strastima. Sa druge strane – udvara vam se više osoba, što vam je u jednom trenutku baš zanimljivom, ali vas već u drugom umara.

Posao

Posla imate preko glave i  više od toga. Taman pomislite da ste završili sa jednom obavezom, već se pojavljuje sljedeća. S vremena na vrijeme će vam se činiti kao da radite na pokretnoj traci i da nema šanse da će se ona uskoro zaustaviti. Gledajte da izbjegavate rasprave ili konfliktne situacije sa osobama koje su egoistične, teške. Ne dokazujte im ništa, jer to nećete uspjeti a samo ćete se iznervirati u procesu. Trudite se da sve što imate završite na vrijeme i da budete fokusirani na ono što radite.

Novac

Nije vrijeme za neka veća ulaganja, ali ni za uzimanje kredita ili pozajmica. Pokušajte da funkcionirate sa onim što imate i sačekajte neki malo bolji period.

Zdravlje

Osjetljivo vam je grlo, pa treba voditi računa da se obična prehlada ne pretvori u jaču respiratornu infekciju. Pijte dosta čajeva i uzimajte vitamine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.