ZANIMLJIVO

"Stara ljubav" zaborava nema: Objavljen snimak Klintona i Levinski iz Bijele kuće

YouTube naveo da je video objavljen po zahtjevu, a u skladu sa Zakonom o slobodi informisanja

YouTube

CDM

6.10.2018

Na video snimku starom više od 20 godina, a koji je objavljen ove nedjelje vide se akteri nekada velike afere – bivši američki predsjednik Bil Klinton (Bill Clinton) i Monika Levinski (Monica Lewinsky) kako "emotivno" komuniciraju u Bijeloj kući. 

Video, koji datira iz 1997. godine, kada je i izbio skandal, objavila je Predsjednička biblioteka Vilijema Dž. Klintona (William J. Clinton Presidential Center and Park) i na njemu se vidi Bil Klinton, koji daje svoj nedjeljeni radio izvještaj, a potom se u Ovalnoj sobi pozdravlja sa okupljenima, među kojima je i Monika Levinski, koja je u to vrijeme stažirala u Bijeloj kući.

Na snimku se vidi i kako Klinton i Levinski razgovaraju, dok on oko njenog struka stavlja ruku, a zatim se namještaju da poziraju fotografu, prenosi "Fox news".

Fotografije sa tog događaja su davno snimljene, ali je ovo prvi put da se pojavio video snimak.

Klintonova biblioteka je odbila da komentira snimak, ali je na YouTubeu navedeno da je video objavljen po zahtjevu, a u skladu sa Zakonom o slobodi informisanja.

Kasnije je u medijima objavljeno da su njih dvoje imali seks aferu u Bijeloj kući, kao i da su bili zajedno istog dana kada je snimak napravljen.

Klinton je optužen da je lagao o svojoj vezi sa Monikom Levinski, a američki Senat ga nikada nije osudio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.