ZANIMLJIVO

Šta nam se "vrzma po glavi" dok dijelimo krevet s nekim

Ponekad nas to sprečava da imamo dug i kvalitetan san

Ilustracija

CDM

16.10.2018

Dijeljenje kreveta s partnerom izgleda romantično na filmu, ali za mnoge od nas to je ono što nas najviše sprečava da redovno imamo dug i kvalitetan san. Frustrani smo konstantnim pomjeranjem partnera, hrkanjem, zvukovima njegovog budilnika i još mnogim drugim stvarima koje nam ne daju mira kada nam je on najpotrebniji.

Sljedećih šest rečenica su bar jednom pale na pamet svakome koga muči problem nesanice tokom dijeljenja kreveta sa svojim partnerom.

“Hoćeš li se, zaboga, skinuti s mene”

Spavanje u zagrljaju s partnerom možda funkcionira zimi, kada nam je potrebna toplota da bi mogli da utonemo u san. Ljeti, međutim, situacija je skroz obrnuta i svaki dodir naših znojavih tijela u vrijeme spavanja je jednako poželjan kao i nuklearna katastrofa.

„Kakav je to pakleni miris?“

Kada se probudite i osjetite neprijatni miris, ili ćete gledati da ljubazno šmugnete iz kreveta što dalje od zadaha vašeg partnera ili ćete vi biti ti koji će morati da sakriju činjenicu da miris dolazi iz vaših usta prije nego što otrčite po pastu i četkicu.

„Kada će prestati da hrče?“

Postoji nekoliko rješenja problema hrkanja. Prvo se možete sasvim slučajno zakašljati u nadi da će vaš partner u bunilu promijeniti položaj spavanja i, nadamo se, leći na bok. Druga opcija je blago gurkanje ne bi li ga/je probudili. Treća i posljednja opcija je… raskid veze, razvod braka i potpuni nestanak iz partnerovog života.

„Ako još jednom čujem ovu iritantnu melodiju za buđenje, bacit ću telefon kroz prozor!“

Osim ako se oboje ne budite u isto vrijeme, neizbježne su tenzije. Zamrzit ćete partnerov budilnik/mobilni više nego bilo šta na svijetu. Vodite računa da u međuvremenu ne zamrzite i njega.

„Razgovor o koleginici koja te nervira? Da, to je ono što želim da čujem u krevetu u 12 uvečer!“

Šta nam je potrebno za spavanje? Krevet, jastuk, dekica, spavaćica/pidžama, ugašeno svjetlo i, prije svega, tišina! Čini se da našem partneru nije jasan značaj ovog posljednjeg pa insistira da razgovaramo iako više nije ni vrijeme ni mjesto za tako nešto.

„Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!“

Zajedničkim spavanjem rizikujete ozbiljne tjelesne povrede. Idealno je da naš partner nije jedan od onih koji se konstantno pomjeraju, okreću i guraju kada su krevetu, ali, budimo realni, takve osobe ne postoje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.