BIZARNO

Amerikanac sakuplja mrtve životinje po cesti i njihovo meso poslužuje gostima

Divljač prikupljena na cesti tradicionalno je dio njihove božićne večere

Facebook

Index.hr

1.11.2018

Raf Kerol (Rafe Carroll) iz američke države Vašington odlučio je uštedjeti na kupovini hrane za svoju porodicu (i goste) tako što sakuplja leševe pregaženih životinja na cesti i koristi njihovo meso za prehranu.

Divljač prikupljena na cesti tradicionalno je dio njihove božićne večere, a kaže da su gosti često šokirani kad čuju što su pojeli, ali još ih više iznenađuje da je hrana vrlo ukusna.

Uglavnom se čude zbog toga što sakupljam leševe jer misle da na cestama stradavaju samo vjeverice i rakuni. Neki ljudi me ismijavaju zbog toga i zovu seljačinom koja se hrani s ceste, ali ja ne vidim ništa loše u tome - rekao je on. 

Kad mu je bilo samo deset godina, njegov je otac pronašao mrtvog jelena na cesti i pripremio ga za večeru, a sin se toga sjetio kad se tek oženio i bio u novčanoj stisci.

- Imali smo malo novca i nije mi palo na pamet odbiti besplatnu hranu -  priznaje on. 

Njegove tri kćerke tako su odrasle na prehrani baziranoj na mesu životinja koje je nalazio na cesti.

- Jako sam ponosan što svojoj porodici priskrbljujem hranu. Naravno da ne bih donio ništa što nije istog kvaliteta kao meso koje možemo kupiti u trgovini. Vrlo brzo naučite razlikovati meso koje se može upotrijebiti od onog koje nije zdravo. A, ako ja to ne uzmem, samo će propasti. Tako da uglavnom uzimam sve što nije pokvareno ili previše oštećeno - ispričao je Kerol.

Iz leša jelena dobije oko 30 kilograma mesa kojim se njegova porodica hrani mjesecima, ali najveći "ulov" mu je bilo leš medvjeda.

Od njega smo dobili 55 kilograma mesa, a iskoristili smo i mnogo masti. Nešto od sala sam dao i prijateljima koji su od njega napravili sapun ili bi pržili krofne na toj masti - objasnio je on i dodao da medvjed ima okus sličan svinjetini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.