INTRIGE

Radi li vam cura ovo u krevetu, dobra je šansa da će vas prevariti

Puno žena ne može postići orgazam samo penetracijom

Instagram

Index.hr

1.11.2018

Novo istraživanje pokazalo je kako će žene koje lažiraju orgazme tokom seksa puno vjerovatnije prevariti svoje partnere.

Studija objavljena u časopisu "Archives of Sexual Behaviour" istraživala je seksualno ponašanje heteroseksualnih žena i muškaraca u vezama, a pronašla je čvrstu vezu između broja slučajeva kad su žene lažirale svoj orgazam i koliko je vjerovatno da će varati partnera.

Dakle, lažirate li orgazme, vjerovatnije je da ćete i varati partnera. Seksologinja dr. Tami Nelson (Tammy) rekla je za "The Sun" kako je po njenom iskustvu 80 posto žena lažiralo orgazam u nekom trenu, ali to ne znači da sve varaju. 

Prijašnje istraživanje pokazalo je da žene koje redovno lažiraju orgazme često se osjećaju nezadovoljene ili ne znaju kako iskomunicirati svoje želje i potrebe u krevetu, što, također, može dovesti do potrage za zadovoljstvom s nekim drugim.

Lažiranje orgazma tako je samo simptom koji pokazuje da nešto nije uredu s vezom, piše news.com.au.

Nelson kaže i kako puno žena ne može postići orgazam samo penetracijom. 

- Većina žena treba direktnu stimulaciju klitorisa 7 do 45 minuta - rekla je ona i dodala da, ako vam ne daje znakove poput uzdaha ili stenjanja, uopće nećete znati jeste li blizu.

Poruka je jasna - želite li solidnu vezu, počnite s komunikacijom u spavaćoj sobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.