ZVUČI JEZIVO

Titanik 2 isplovit će 2022.: Replika slavnog broda plovit će istom rutom preko Atlantika

U brodu će biti gotovo sve biti identično, od monumentalnog drvenog stepeništa, kabina 1. 2. i 3. razreda s restoranima do palube broda i mosta

Ilustracija

RTL

2.11.2018

Australska prijevozna kompanija "Blue Star Line" objavila je kako za tajkuna i političara Klajva Palmera (Clivea) gradi Titanik 2 koji će biti replika originalnog broda iz 1912. U brodu će biti gotovo sve biti identično, od monumentalnog drvenog stepeništa, kabina 1. 2. i 3. razreda s restoranima do palube broda i mosta. 

Titanik 2 bit će zapravo prava kopija slavnog broda iz 1912., potonulog nakon sudara sa santom leda. Razlika će ipak biti u tome što će novi brod imati puno veći broj spasilačkih čamaca i bit će opremljen modernim navigacijskim sistemom i radarom.

Brod bi trebao krenuti na svoju prvu plovidbu 2022. godine, a moći će primiti 2.400 putnika te imati 900 članova posade. Svoju atlantsku rutu započet će poput svog prethodnika u Sautemptonu u Velikoj Britaniji te je završiti, ovoga puta nadamo se sretno, u Njujorku.

Cijene karata još uvijek nisu objavljene, no s obzirom na to da je u izgradnju već uloženo više od 500 miliona dolara, zasigurno iste neće biti pristupačne svima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.