MODA

Ludi trend: Demonske štikle se prodaju po cijeni od 13.000 KM

Avaz.ba

2.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Moda nikada nije bila čudnija, izazovnija, a moglo bi se reći i kreativnija nego što je danas. Tržište modne industrije vrijedno je megalonskih 105 milijardi dolara i samo raste. U moru modnih brendova zaista je bitno istaknuti se i privući kupce na jedan originalan način pa čak i uvrnuti.

Primjer za to je kanadski brend "Matieres Fecales", čiji se osnivači Hanah Rouz (Hannah Rose), Dalton i Stiven Raj Baškaran (Steven Raj Bhaskaran), svojim dizajnom razlikuju od svih ostalih. Klasične cipele na petu zamijenili su s takozvanim ''demonskim štiklama'' koje su zapanjile javnost.

View this post on Instagram

Yes, they're walkable

A post shared by Fecal Matter (@matieresfecales) on

Na Instagram profilu brenda čije ime u prijevodu znači izmet osvanule su fotografije cipela koje imaju petu u obliku roga i mali stalak umjesto potplate kako bi se na njima moglo stajati.

- Ovaj izgled smo mogli napraviti i u programima za uređivanje. No, htjeli smo prikazati nekakvu stvarnu i realnu sliku naše ideje - rekao je za "Vogue" Stiven te nadodao kako on i dizajnerica Dalton žele postići prihvaćanje ovakvog trenda u društvu, a ne gađenje i odbojnost.

Zanimljivo je kako cijena ovih cipela iznosi ok 13.000 KM.

- Planiramo napraviti verziju cipela dostupniju malim kupcima - objasnili su dizajneri. Postoje i muške verzije ovih cipela, no njihova cijena nije poznata.  

View this post on Instagram

It's real

A post shared by Fecal Matter (@matieresfecales) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.