INDIJA

Nakon što je organizirana velika akcija, ubijena tigrica ljudožderka

Lov na ovu krvoločnu zvijer trajao dvije godine

Ilustracija

Blic.rs

3.11.2018

Tigrica koja je u posljednje dvije godine u Indiji ubila 13 osoba ubijena je u velikom lovu, saopćili su danas zvaničnici.  

Lov na tigricu u zapadnoj državi Maharaštra trajao je oko dvije godine, a lovci su u lovu na nju koristili parfem "Calvin Klein" "Opsesija" za muškarce kako bi je namamili, prenose agencije. 

U sastavu parfema , između ostalog, nalazi se feromon cibetke, mačkolike životinje srednjeg rasta, a naučnici u Americi ranije su isti taj parfem koristili da bi namamili jaguare, te su se na osnovu tog otkrića, indijske vlasti poslužile istom tehnikom.  

Vjeruje se da feromon cibetke u parfemu izaziva osjećaj životinjskog obilježavanja teritorije. 


Tigrica je ubijena u oblasti blizu sela Borati pošto su je mještani primjetili, a tim naoružan pištoljima za uspavljivanje i puškama krenuo je u potragu. Pošto je životinja pogođena metkom za uspavljivanje, krenula je u napad na vozilo, a članovi tima su je ubili sa razdaljine od oko 10 metara. 

U poslednje dvije godine tigrica je ubila 10 osoba, a više od 5.000 stanovnika te oblasti živjelo je u strahu od nje i savjetovano im je da se ranije i u grupama vraćaju kućama, da izbjegavaju boravak u otvorenim poljima. Posljednje žrtve tigrice i njena dva mladunca bile su tri osobe ubijene u okrugu Džavatamal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.