ZANIMLJIVO

Biblioteka u Njujorku, osim knjiga, iznajmljuje kravate i tašne

Mišel Li došla na ovu zamisao pošto je više puta od mladih članova čula da nemaju odgovarajuće modne dodatke za odlazak na intervju za posao

Javne biblioteke odavno članovima na iznajmljivanje nude puno više od knjiga. Arhiv

Avaz.ba

10.11.2018

Članovi knjižare u Njujorku na Menhetnu od avgusta mogu posuditi poslovne ručne torbe i akt-tašne u neutralnim bojama, ali i jednobojne kravate ili pak one prugaste.

Javne biblioteke već odavno svojim članovima na iznajmljivanje nude puno više od knjiga, od DVD-a preko CD-a do besplatne upotrebe kompjutera, ali odnedavno svi koji se spremaju na intervju za posao, u Njujorku mogu da posude kravatu i aktovku u mehnetenskom ogranku "New York Public Library".

Bibliotekarka Mišel Li (Michelle Lee) došla je na ovu zamisao pošto je više puta od mladih članova biblioteke čula da nemaju odgovarajuće modne dodatke za odlazak na intervju za posao.

- Za sada ovaj pilot-program ne mislimo da proširujemo na ostale biblioteke, ali očigledno postoji potreba za ovakvom vrstom usluge - rekla je Li za "New York Times".

- Nadam se da će nam doći što više mladih koji će iskoristiti našu ponudu i da će nakon jednog od takvih razgovora uspjeti da dobiju željeni posao ili prvi staž - kazala je Li.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.