PROMJENA

Stotine hiljada ljudi su voljele ovu blogerku, a sad su je vidjeli bez šminke: Ovo je prevara godine

Negativnih komentara je bilo toliko da je Ema na kraju onemogućila komentiranje svog videa

Iznenadila bojom tena. Instagram

Avaz.ba

12.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ema Halberg (Emma Hallberg) je jedna od najpopularnijih evropskih bjuti blogerki, a ova Šveđanka je donedavno bila aktivna isključivo na društvenim mrežama, no sada je riješila svoj utjecaj proširiti na YouTube platformu, gdje je otvorila svoj kanal. 

No, prilično neočekivano je postala poznatija nego što je mogla zamisliti, i to preko noći, a sve zahvaljujući tome što se na prvom videu koji je za YouTube snimila konačno vidi kako zapravo izgleda bez šminke.

Atraktivna 19-godišnjakinja, koja na Instagramu ima više od 185.000 pratilaca, na fotografijama je izgledala kao meleskinja, međutim, na snimku se ispostavilo da je njen ten ustvari daleko svjetliji.

Na Emu se zbog ove činjenice obrušilo na hiljade korisnika društvenih mreža, a našla se na meti oštrih kritika koje su išle dotle da su je uporedili s aktivistkinjom Rejčel Doležal (Rachel Doležal), koja se godinama pretvarala da je crnkinja, čak je postala i predsjednica jednog ogranka NAACP (Nacionalna asocijacija za promoviranje prava obojenih osoba).

Negativnih komentara je bilo toliko da je Ema na kraju onemogućila komentiranje svog videa. Također, na Twitteru se povela polemika oko njene navodne "prevare" i pokušaja da se predstavi kao crnkinja, ili barem meleskinja, ali ova mlada dama tvrdi da je "bijela i da nikada nije tvrdila da je nešto drugo".

Ne postoje fotografije mene prije i poslije, fotografije koje se šire su nastale u dva različita doba godine, jedna prije ljeta, a druga poslije njega. Naravno da je velika razlika jer lako pocrnim na suncu - napisala je Ema, pokušavajući da se odbrani. 

Ona je, također, dodala da se rodila s prirodno kovrdžavom kosom i da je ta činjenica u kombinaciji s njenim osunčanim tenom dovela ljude u zabunu, a ne njene riječi ili postupci.

Ipak, većina nije povjerovala u njena pravdanja te su joj poručili da je ružno "što se pretvarala da je neko drugi da bi profitirala".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.