LJUBAV Malo ko spreman otvoreno govoriti o svojim iskustvima

Ovo su najčešći razlozi za prevaru u vezi

Većina afera se dešava jednom i više nikad

CDM
13.11.2018 17:59

Par poslije razotkrivene preljube ne može biti sretan

Foto: Arhiv

Budući da je malo ko spreman otvoreno govoriti o svojim iskustvima u vođenju "dvostrukog života", većina onoga što ljudi znaju o prevarama su predrasude.

Predstavljamo vam najčešće zablude o preljubi.

Par poslije razotkrivene preljube ne može biti sretan

Tačno je da je teško povratiti povjerenje poslije preljube jednog od partnera. Ipak, to ne znači da nema načina da se veza obnovi. U mnogo slučajeva, oni koji odluče da nastave dalje, uspiju izgraditi još snažniju vezu. Istina je nekada moćno oružje koje vam pomaže da se oporavite.

Nije prevara, ako ne uključuje seks

Mnoge preljube odvijaju se bez seksa. Može li se tajno dopisivanje sa osobom koju ste nedavno upoznali smatrati nevjerstvom? Možda osoba koja to čini ne uviđa pravo stanje stvari, ali njen partner to svakako doživljava kao prevaru.

I emocionalno možemo izdati partnera, tako što ćemo dio vremena, misli i osjećanja poklanjati drugoj osobi.

Muškarci uvijek traže vezu "sa strane"

Istina je zapravo da se afere dešavaju ljudima koji ih nikad nisu tražili. To naročito važi za slučajeve u kojima je partner prevario samo s jednom osobom. Afere često počinju kao prijatno druženje s nekim, zatim se razvija bliskost koja može da preraste u emotivnu povezanost posebne vrste. Ako neko vara, ne mora da znači da je to i ranije planirao da uradi.

Nevjerstva se dešavaju zbog seksualne privlačnosti

Naravno, neke preljube tiču se samo seksa, ali u mnogo slučajeva riječ je o emocionalnim vezama. Nekad je druženje i razmjena nježnosti upravo ono što se odvija između preljubnika.

Do preljube dolazi zbog problema u braku

Prava istina je da u svim brakovima ima problema. Preljube se ne dešavaju zato što s brakom nešto nije uredu, dešavaju se zato što parovi ne znaju kako da se usklade i na pravi način riješe probleme koje imaju.

Problemi u vezi ne mogu biti opravdanje za prevaru.

Jednom preljubnik, uvijek preljubnik

Ako se neko jednom upustio u preljubu, ne mora značiti da će to učiniti ponovo. Većina afera se dešava jednom i više nikad. Ono što se dešava poslije nje, može poslati brak na kurs stabilnosti i povjerenja ili ga potpuno razoriti.

Oglasi

NA VRH