SUDBINA

Prijetio mu doživotni zatvor zbog zločina koji nije počinio, spasio ga selfie

Velika sreća za mladića

Nevjerovatna sreća. Facebook

Index.hr

17.11.2018

Jednom 21-godišnjem mladiću iz Teksasa prijetio je doživotni zatvor za zločin koji nije počinio, a spasio ga je samo jedan selfie.  

Kristofer Prekopija (Christopher Precopia) uhapšen je u septembru prošle godine nakon što ga je njegova bivša djevojka optužila da joj je provalio u kuću i napao je skalpelom kojim joj je, tvrdila je, urezao slovo X ispod vrata, prenosi Index.hr.

Policija mu je pri hapšenju dala minimalne informacije, a njegov advokat je za KUVE otkrio da su mu na pitanje zašto je uhapšen odgovorili: "Ne pretvaraj se da ne znaš."

Optužili su ga za provalu s namjerom da počini daljnji zločin za što je mogao dobiti i doživotnu kaznu.

- Nisam imao pojma ko me optužio ni što se događa. Stalno sam se bojao što će se dogoditi idući dan. Išao sam spavati s nadom da se više neću probuditi samo da bi pobjegao od stvarnosti - ispričao je mladić.


Njegovi su roditelji morali posuditi 150 hiljada dolara da bi mogli platiti advokate.

Sve se preokrenulo kad se njegova majka sjetila da je na datum navodnog napada objavila selfie snimljen u jednom hotelu, 113 kilometara udaljenom od kuće njegove bivše cure. Zahvaljujući tome uspjeli su dokazati gdje se tačno nalazio u to vrijeme.

"Imao je sreće da je ona izabrala datum i vrijeme za koje je imao čvrst alibi. Puno puta smo razgovarali o tome da je imao velike sreće", rekao je njegov advokat.

Kristofer je nakon ovoga oslobođen optužbi, a njegova bivša će se morati suočiti s optužbom za lažnu prijavu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.