ZANIMLJIVO

Muškarci s ove četiri osobine najlakše dolaze do seksa

Istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 muškaraca i 1.500 žena koji su dali podatke o svom seksualnom životu pokazalo je da je za muškarce bitno kakvu ličnost imaju

U istraživanju je učestvovalo 3.000 muškaraca i 1.500 žena. Ilustracija

Index.hr

23.11.2018

Ako ste i vi muškarac čiji seksualni život nije onako bogat kako biste voljeli, sudeći prema rezultatima novog istraživanja, možda je problem u vašoj ličnosti.

Istraživanje koje je provedeno na "Queensland University of Technology" pokazalo je da muškarci s određenim karakternim osobinama imaju seksualne odnose češće nego ostali.  

Pokazalo se da muškarci koji su otvoreni, emotivno stabilni, ugodni ili savjesni najlakše dolaze do seksa.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 muškaraca i 1.500 žena koji su dali podatke o svom seksualnom životu pokazalo je da je za muškarce bitno kakvu ličnost imaju kad je riječ o tome koliko se seksaju, dok kod žena nije toliko.  

- Pronašli smo ključne razlike između muškaraca i žena kad je riječ o učestalosti seksualnih odnosa, ali i broju potomaka. U usporedbi sa ženama, kod muškaraca postoji puno više faktora koji utječu na to hoće li imati seks, što objašnjava velike varijacije u tome koliko ga često upražnjavaju  - objasnio je doktor koji je vodio istraživanje.

Otvorenost je bila jednako bitan faktor kod muškaraca i žena, ali se pokazalo da su kod muškaraca bitne i neke druge osobine. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.