ZANIMLJIVO

Koliko je opasan mikroblejding obrva: Pročitajte stravično iskustvo jedne žene

- Sada žalim što sam to napravila. Žao mi je što sam stavila izgled ispred zdravlja - priznala je

Index.hr

29.11.2018

Od kada su guste obrve doživjele svoj veliki modni povratak, mikroblajding tretmani postali su megapopularni među ženama.

Riječ je o tehnici iscrtavanja obrva kojom se postiže naizgled prirodno gušći i definiraniji izgled obrva. Efekt traje nekoliko mjeseci, što je velika prednost za žene koje svakodnevno olovkom iscrtavaju obrve, no prije nego se odučite na mikroblejding, morate znati i da ovaj tretman nije posve bezopasan.   

Ovih dana internetom kruži stravično iskustvo jedne žene iz Detroita koja je zbog mikroblejdinga završila u bolnici. Njenu priču prenijela je televizija WDIV, a žena je poželjela ostati anonimna.

Naime, nekoliko dana nakon što je bila na tretmanu iscrtavanja obrva, koža na tom području naglo joj je natekla i postala bolna. Odmah je zatražila hitnu medicinsku pomoć, no čak ni antibiotik nije djelovao i stanje je postajalo sve gore i gore.

- Bila sam užasnuta. Lice mi je neprestano oticalo i oči su mi se zatvarale. Nisam znala što će biti sa mnom - ispričala je za spomenutu televiziju.

Nakon tri provedena dana u bolnici antibiotici i steroidi ipak su joj uspjeli pomoći i vjerovatno neće imati trajne posljedice, no povećan joj je rizik od problema sa sinusima.  

- Sada žalim što sam to napravila. Žao mi je što sam stavila izgled ispred zdravlja - priznala je.

Njen dermatolog  naveo je nekoliko mogućih razloga zbog kojih je došlo do ovakve reakcije.  

- Postoji mogućnost da je bila alergična na tintu ili na neki od preparata kojima se obrve priprema za tretman. A moguće je i da se nije umila dva dana nakon tretmana pa je došlo do infekcije - objasnio je dermatolog i upozorio sve koji razmišljaju o mikoblejdingu obrva da se prvo dobro informiraju o tretmanu i, ako misle da je potrebno, čak posavjetuju s ljekarom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.