IZDRŽLJIVOST

Hrana koja garantira odlične ljubavne vještine u krevetu

Za bolji seksualni život treba se usredotočiti na prirodnu i zdravu hranu

Zdrava i prirodna hrana: Odličan seks. Ilustracija

Bradenton.com

6.12.2018

Zasićene masti u mesu, alkoholu i čokoladi upravo su ono što želite izbjeći ako želite uživati u dobrom seksu. Naime, sve te namirnice sadržavaju tvari koje imaju suprotan učinak na libido i vašu izvedbu u krevetu, piše bradenton.com

Ako tijelo neprestano troši energiju i vrijeme kako bi se očistilo od spojeva unesenih tom hranom, neće imati energiju za ostale potrebe - kaže ljekar Brajan Klement (Brian Clement), voditelj "Hippocrates Health Institutea" u Palm Biču i autor knjige koju je napisao sa svojom suprugom "7 Keys to Lifelong Sexual Vitality". 

Danas jedna trećina mladih parova ima problema sa plodnošću, a probleme s erekcijom ne susrećemo samo kod sedamdesetogodišnjih muškaraca, već sve češće i kod onih s 40 godina.

Klement i njegova supruga Ana Marija (Anna Maria) za to krive teške metale, onečišćenje zraka, toksine u hrani, pesticide, fungicide, herbicide i konzumaciju gaziranih pića. Prema njihovim riječima, sve to zagađuje i slabi ćelijske sisteme u tijelu, a negativno utječe i na libido te samu izvedbu, kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Klement također upozorava i na sve češće i slobodnije korištenje Viagre, pa su njezini korisnici danas nerijetko muškarci u dobi od 20 do 28 godina, što nije preporučljivo jer Viagra pretjerano stimulira libido i izaziva rizik nemogućnosti ostvarivanja erekcije već u tridesetim ili četrdesetim godinama.

Šta možete učiniti kako biste prirodno poboljšali svoje seksualno zdravlje? Odbacite stare mitove o afrodizijacima kao što su kamenice i čokolada jer sadrže masne kiseline koje negativno djeluju na organe poput jetre i žuči.

Također bi trebalo izbjegavati:

Suhomesnate proizvode, kobasice i druga mesna jela koja sadrže visoku koncentraciju zasićenih masti i kolesterola, koji začepljuju žile u penisu i u vagini koje su vrlo male i lako se začepljuju. Jednom kada se začepe, mogu se javiti poteškoće u postizanju orgazma i njegovu zadržavanju.

Mliječne proizvode. Zasićene masti u većini sireva mogu se usporediti s onim zasićenim mastima u mesu. Stoga je najgori izbor za ručak zasigurno čizburger i čokoladno mlijeko.

Pekarske proizvode. Čak i kada na njima piše da ne sadrže trans-masti, velike su šanse da su one ipak prisutne. Premda sastojci mogu isključivati trans-masti, one se često stvaraju tokom procesa pečenja.

Mrkva: Podiže libido, a puna je vitamina E. Ilustracija

Hrana koja poboljšava seksualni život

Ključne su namirnice koje potiču cirkulaciju krvi, zatim hrana koja je bogata omega-3 masnim kiselinama, poput lososa i skuše. Poboljšana cirkulacija rezultira većom erektilnom reakcijom, što poboljšava izvedbu kod muškaraca, ali također i kod žena jer krv teče sve do klitorisa i vulve.

Što biste tačno trebali jesti?

Mrkva je namirnica poznata po tome da podiže libido, a puna je vitamina E.

Zeleno lisnato povrće koje pročišćava krv i čisti kapilare.

Avokado je pravo gorivo za ćelije zbog esencijalnih masnih kiselina.

Lubenica sadrži fitohemikalije za otvaranje krvnih ćelija.

Za bolji seksualni život treba se fokusirati na prirodnu i zdravu hranu, a tu se nalazi špinat, grašak, sjemenke bundeve, smokve, muškatni oraščić, kupine, slatki krumpir i artičoke. Namirnice koje potiču mršavljenje također jačaju libido, kao i namirnice koje štite srce.

Plava riba

Plava riba poput srdele, inćuna, papalina, plavice ili tune bogata je omega-3 masnim kiselinama pa ju preporučujemo kao izvrstan afrodizijak koji garantirano podiže seksualni nagon. Dobre masnoće dobre su za mozak jer potiču pamćenje, popravljaju raspoloženje i izvrstan su borac protiv depresije.

Borovnica

Još jedno ukusno voće koje podiže energiju podižući razinu dopamina neurotransmitera u mozgu koje s godinama polako gubimo. Borovnice pomlađuju naše tijelo i mozak što je vrlo korisno i kod podizanja libida.

Bijeli luk

Iako ne zvuči i ne miriše kao afrodizijak ova vrlo zdrava namirnica zapravo je moćan pojačivač strasti. Bijeli luk je bogat alicinom, sastojkom koji pojačava cirkulaciju i protok krvi u seksualne organe. No pripazite na miri koji nije primamljiv, pa ga radije uzimajte u obliku kapsula ili kuhanog u hrani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.