SAVJETI

Svjetski kuhar otkriva fenomenalan trik kako isjeći luk bez suza

Tupi noževi samo čine stvar još gorom

Tupi noževi samo čine stvar još gorom

Avaz.ba

13.12.2018

Niko ne zna bolji način kako se sječe crni luk, i to brzo i bez suza, od glavnog šefa restorana.

Ovo je rješenje koje nikako nismo mogli ni da predvidimo ni da očekujemo, a potpuno nas je ostavilo bez teksta. Kuhar Džek Skalfani (Jack Scalfani) pokazao je svim svojim pratiocima kako da bez suza isijeku crni luk.

- Ostavite luk u ljusci i potrudite se da pronađete adekvatan nož. Tupi noževi samo čine stvar još gorom, pa se potrudite da vaš nož bude oštar. Pronađite srce luka i isijecite krug oko njega. Kada ste to uradili, sada samo izvucite sredinu iz luka. Kada to uradite, možete bezbrižno da siječete luk bez suza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.