NEMA NAM POMOĆI

Proročanstvo predviđa smak svijeta već 2019. godine

Sve je postalo jasno kad je Tramp povukao vojsku iz Sirije

Smak svijeta: Već iduće godine. Ilustracija

Avaz.ba

22.12.2018

Prema proroku Izaiji, uništenje Damaska prvi je znak smaka svijeta . Knjiga proroka Izajije je prva i najduža knjiga proroka u Bibliji. A prema novim tumačenjima, predskazuje smak svijeta, i to lako moguće već iduće godine. 

Damask u Siriji jedan je najstarijih naseljenih gradova na svijetu, a prema Izaiji uništenje grada znači i smak svijeta.

- Proroštvo o Damasku. “Gle, prestat će Damask biti gradom  i postat će hrpom ruševina - počinje 17 poglavlje Izaije. 

Bit će uništeni i drugi gradovi – Aroir (grad u današnjem Jordanu) i Efraim (Jefrem) (u sjevernom Izraelu) “Njegovi gradići, dovijek napušteni,/ bit će pašnjak stadima;/ ležat će u njima/ i niko ih neće tjerati. Izgubit će Efrajim utvrde/ a Damask kraljevstvo;/ostatku Arama zbit će se/ šta i slavi sinova Izraelovih” / riječ je Jahve nad vojskama.


Počinje konačna bitka dobra i zla

No da je proročanstu uništenja gradova zapravo početak kraja svijeta postaje jasno u idućem stihu. “U onaj dan smanjit će se slava Jakovljeva,/spast će salo tijela njegova”. Fraza "u onaj dan" u ovom kontekstu je protumačena je kao Dan gospodnji, odnosno dan kada se Isus Krist vraća na zemlju i počinje Armagedon i posljednja bitka dobra i zla, pa se prema Izaiji, uništenje Damaska događa otprilike kada i početak smaka svijeta.

Zašto bi to bilo tek iduće godine? Mnogi smatraju kako će Trampovo (Trump) povlačenje američke vojske iz Sirije dovesti do nove eskalacije sukoba, rasta tzv. Islamske države, a moguće i uništenje Damaska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.