ZANIMLJIVO

Kineska filmska zvijezda želi pokloniti svoje bogatstvo

Novac poklanja u dobrotvorne svrhe

Čau Jun Fat, multimilioner koji se proslavio u akcionim filmovima. Društvene mreže

Avaz.ba

24.12.2018

Kineska filmska zvijezda Čau Jun Fat, multimilioner koji se proslavio u akcionim filmovima i u svjetski poznatom ostvarenju "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" obećao je da će svoje ogromno bogatstvo pokloniti u dobrotvorne svrhe.

Glumac iz Hong Konga koji ima 63 godine poznat je po skromnom načinu života. Vozi se gradskim prijevozom i često čeka u dugim redovima da bi kupio bioskopsku kartu za film u kojem je glumio.

Prvi put se pojavio na spisku najbogatijih ljudi američkog časopisa "Forbs" 2015. godine. Procjenjuje se da ima bogatstvo od oko 630 miliona eura. Glumac je obećao da će sve pokloniti u dobrotvorne svrhe.

- Novac nije nešto što nam vječno pripada. Kad umremo, na drugima je da ga koriste - rekao je Čau.

Njegova supruga je rekla da ga podržava. Navela je da glumac i pored bogatstva često jede hranu pripremljenu na ulici kako je običaj u Kini i nikako nije želio da se odvoji od svog voljenog i običnog modela mobilnog telefona koji je koristio dok mu uređaj nije izdahnuo.

Glumac se proslavio osamdesetih i devedesetih godina u ostvarenjima "Bolje sutra", "Ubica", "Bog kockara", "Tvrdo kuvano" i "Pirati sa Kariba: Na kraju svijeta", u kojem igra sa Džonijem Depom (Johny Deep).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.