NEVJEROVATNO

Stefan je rođen na Balkanu, 14 puta je varao na lutriji, osvojio milione i nijednom nije prekršio zakon

Blic.rs

1.1.2019

Veće su šanse da vas udari grom, napadne ajkula ili da osvojite zlatnu medalju na Olimpijadi, nego da samo jednom osvojite glavnu nagradu na lutriji.

Ovaj čovjek je to uspio čak 14 puta i zove se Stefan Mandel, prenosi Blic.rs.

Usljed teškog života u Rumuniji, iza gvozdene zavjese, tokom šezdesetih godina prošlog stoljeća, ovaj Rumun je na sve moguće način pokušao da se odseli na Zapad.

Kako je Stefanova mjesečna plata bila ekvivalentna svega 88 dolara, jedini način da nabavi novac bilo je "varanje lutrije" bez kršenja zakona.

Matematički genije je proveo godine izučavajući kako da ostvari svoj cilj, da bi na kraju izvukao "algoritam" za biranje brojeva zasnovan na metodi koju je nazvao kombinatorno sažimanje.

Koristeći ovu metodu, Stefan je tvrdio da može precizno da odredi 5 od 6 pobjedničkih brojeva, što smanjuje broj mogućih kombinacija na lutriji na "samo" nekoliko hiljada, od prethodnih nekoliko miliona.

Sa prijateljima se upustio u rizik i kupio ogroman broj loto listića, u koje je unio kombinacije iz svoje formule i osvojio nagradu. Džekpot je bio oko 15 hiljada funti, a nakon što je isplatio sve troškove, ostalo mu je oko 3.000 funti.

To mu je bilo dovoljno da započne novi život van zemlje i ponovo isproba formulu. Uspio je da ubijedi nekoliko investitora da ulože novac i izgrade loto sindikat.

Izumio je sistem gdje kompjuteri popunjavaju listiće sa svim mogućim kombinacijama. Osvojili su 12 lutrija i hiljade manjih nagrada širom Australije i Velike Britanije. Kasnije je osnovao "firmu" u Virdžiniji, zaposlio šesnaest ljudi da mu štampaju listiće i ponovo osvojio džekpot i mnogo manjih nagrada.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.