SJEVERNA KAROLINA

Otmičar proganjao ženu, a ona je uplašena utrčala u karate klub: Ušao je za njom, a izletio naglavačke

Policija je brzo došla pred studio gdje je zatekla muškarca u teškom stanju, s modricama i podlivima po cijelom tijelu

August Vilijams. Police

Telegraf.rs

9.1.2019

Karate je borilačka vještina koja se koristi za samoodbranu. Nasilnik je to naučio na teži način.

- Pomozite mi, želi me oteti - vikala je prestravljena žena koja je ušla u karate klub u američkom gradu Šarlot u Sjevernoj Karolini. Muškarac koji ju je pratio ušao je za njom u karate klub. U to vrijeme trening je vodio karate majstor Randal Efraim.

- Kako vam mogu pomoći - pokušao je mirno riješiti situaciju Randal, koji je pred nasilnika stao u kimonu, s crnim pojasom oko struka.

To nije obeshrabrilo nasilnika, koji je bio agresivan i pokušao je doći do drugog dijela sale gde je bila žena koju je proganjao. 

- U prvi tren smo pomislili da se čovjek raspituje za časove karatea. Pitao sam ga kako mogu da mu pomognem, odgovorio mi je da je došao po ženu koja je ušla u karate studio. Pokušao je doći do nje, gurao je sve nas, bio je baš agresivan i neprijatan. Imao je sigurno oko 90 kilograma, bio je snažan - ispričao je Randal.

- Ne poznajem tog čovjeka, želi da me otme, pomozite mi, molim vas - ponovila je žena. 

I od tog trenutka prestao je razgovor između Randala i nasilnika i počela je lekcija koju će nasilnik zapamtiti za cijeli život.

- Morao sam se braniti jer nije htio odustati. Izbacio sam ga iz dvorane, ali ponovo je pokušao da me napadne. Riješio sam to na odgovarajući način. Bio je jako snažan, mislim da je bio pod utjecajem neke droge - rekao je karate instruktor.

Ispostavilo se da je muškarac August Vilijams (Williams), stari poznanik policije, koji ima dosje zbog droge i napada. 

Policija je brzo došla pred karate studio gdje je zatekla nasilnika u teškom stanju, s modricama i podlivima po cijelom tijelu. Nije mogao ni stajati.

Hitna ga je prevezla u bolnicu, a onda će pred sudiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.