CRNA GORA

Student iz Nikšića pokazao očajno stanje na fakultetu, ali se ovome nije nadao

Na kraju ispalo da njega ruže što ne uči nego gleda okolo

Bilo je i onih koji su se složili da je ovo sramota za 21. stoljeće. Facebook

Avaz.ba

10.1.2019

Jedan student htio je pokazati očajno stanje u kojem se nalazi čitaonica na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, ali nije očekivao ovakvu reakciju.

Fotografije čitaonice na ovom fakultetu objavljene su na Facebook stranici "Podgorički vremeplov". Na njima se vidi kako su otpali dijelovi zidova ispod prozora i oko radijatora. 

- Zdravo, šaljem vam ovo u nadi da ćete objaviti i da će neko vidjeti. Riječ je o čitaonici na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Mislim da ovo i nije baš primjereno za jednu obrazovnu ustanovu u 21. stoljeću - napisao je student u opisu fotografija.

Iako se vjerovatno nadao da će svojim postom učiniti da se nešto promijeni, na kraju je ispalo da njega ruže što ne uči nego gleda okolo.

Nikola Tesla bolje nije imao pa šta je postao.... ne traži izgovore nego knjigu u šake - napisao je neko u komentarima.

- Ne s***, nego uči. Nekima je i soba u kojoj spavaju i djecu podižu u gorem stanju. Ja dok sam učila, nisam imala kad gledati kakve su pločice i zidovi. Žene se nekad porađale u njivama, muškarci ratovali da brane kuću i zemlju, a ovi danas padaju u trans zbog neokrečenog zida - odgovorila mu je jedna korisnica Facebooka. 

Bilo je i onih koji su se složili da je ovo sramota za 21. stoljeće, ali puno više ljudi je istaklo da postoji mnogo gora situacija od izgleda ove čitaonice u Nikšiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.