BIZARANO

U hlačama Singapurca carinici pronašli četiri mačića

Slučaj proslijeđen poljoprivrednoj i veterinarskoj agenciji koja će provesti detaljnu istragu

Pretpostavlja se da je muškarac namjeravao prodati mačiće. Facebook

Avaz.ba

10.1.2019

Na graničnom prijelazu na mostu koji povezuje Singapur i Maleziju carinici su uhvatili muškarca koji je u hlačama pokušavao prokrijumčariti četiri živa mačića.

Muškarac (45) je bio sumnjiv prvenstveno zbog predimenzioniranog izgleda prepona, a živi su teret carinici otkrili kad su čuli mijaukanje koje je dopiralo iz hlača muškarca. 

Muškarac iz Singapura je pokušao prijeći granicu u Tuasu, no, na svu sreću, u namjeri da prokrijumčari mačiće i po svoj prilici ih proda, zaustavila ga je policija koja je priču podijelila na Facebooku. 

- Pokušaj prolaska kraj fantastičnih carinika? Nemoguće - napisali su oni.

Radnici su 2. januara otkrili četiri živa mačića u hlačama muškarca iz Singapura. Posumnjavši, izvršili su pretres nakon što su čuli mijaukanje iz hlača. 

Slučaj je proslijeđen poljoprivrednoj i veterinarskoj agenciji koja će provesti detaljnu istragu. Mačići su predati na brigu istoj agenciji i zatvoreni u karantenu.


Vlasti su još jednom upozorile da je krijumčarenje životinja zabranjeno, prvenstveno zbog mogućeg širenja bolesti, posebno bjesnila.

Pretpostavlja se da je muškarac namjeravao prodati mačiće, pogotovo jer se radi o jednim od najskupljih pasmina na svijetu pa se pretpostavlja da je motiv bio zarada.

Čitaoci su, također, osudili postupak muškarca kojem sigurnost životinja nije bila na prvom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.