CEREMONIJE

Kralj Muhamed V oženio se ruskom ljepoticom i odustao od prijestolja

Ceremonija održana u luksuznom ruskom selu, gdje se okuplja sama elita, a vjenčanje obavljeno i po ruskim i po muslimanskim običajima. Malezijska palača odbila potvrditi brak

Objavljene fotografije s vjenčanja

Avaz.ba

12.1.2019

Bivša ruska misica Oksana Vojvodina (25) postala je prva dama Malezije nakon što se prošlog četvrtka u Moskvi udala za malezijskog kralja Muhameda V od Kelantana (49) .  

Tajna ceremonija održana je u luksuznom ruskom selu, gdje se okuplja sama elita, a vjenčanje je obavljeno i po ruskim i po muslimanskim običajima.

Drugo ime

Na raskošnom vjenčanju u koncertnoj dvorani Barvikha nije se pio alkohol, a sva hrana bila je halal. Svadbeno odijelo kralja bilo je tradicionalno malezijsko, dok je mladenka imala klasičnu bijelu vjenčanicu. Također, postoje glasine da je mlada promijenila vjeru i da je uzela ime Rihana Oksana Gorbatenko, dok se na pojedinim slikama na društvenim mrežama može vidjeti kako nosi hidžab.

Prema pisanju „Daily Maila“, čiji su novinari razgovarali s direktorom izbora za Miss, Oksana je rekla da je kralja upoznala prije 18 mjeseci u Evropi, kada je bila angažirana na promociji skupocjenih satova.

Kralj Malezije odustao je od prijestolja nakon što se sedam dana špekuliralo o njegovom lošem zdravstvenom stanju i glasinama da se oženio bivšom ruskom kraljicom ljepote. Abdikaciju Muhameda V objavili su u malezijskoj Nacionalnoj palači, koja nije željela otkriti razloge zašto monarh napušta prijestolje.


Vojvodina: Bila model

U saopćenju je tek rečeno da je kralj zahvalan što mu je Vijeće vladara dalo priliku da abdicira i zahvalio premijeru i vladi. Ostavka dolazi samo sedam dana nakon što se kralj vratio obavljanju svojih dužnosti nakon dvomjesečnog bolovanja. U tom istom razdoblju vjeruje se i da se oženio bivšom ruskom kraljicom ljepote.  

Fotografije s tajne ceremonije, koje su plasirane u javnost, prikazuju Oksanu dok sjedi pored Muhameda. Zanimljivo je da su dužnosnici Malezijske palače odbili potvrditi brak i nisu priznali fotografije s vjenčanja kralja i misice, koje su preplavile društvene mreže te dospjele i u televizijske informativne emisije. U Maleziji je ovo presedan, jer nijedan monarh nije otišao s prijestolja otkako je 1957. zemlja postala nezavisna od Velike Britanije.

Učešće u rijalitiju

Osvajačica titule najljepše žene Moskve 2015. godine navodno je diplomirala ekonomiju na elitnom ruskom univerzitetu Plehanov. Prije toga radila je kao model u Kini i na Tajlandu, ali je zapravo oduvijek htjela postati modna dizajnerica. Britanski „The Sun“ otkrio je da je učestvovala s još 11 natjecatelja u jednom rijalitiju koji je napravljen prema MTV-jevom „Otoku izazova“.

 Viđeni u Njemačkoj

Nekoliko dana prije vjenčanja, par je viđen u Njemačkoj, i to u klinici za u vantjelesnu oplodnju, a to je javio ruski kanal Russian Television. Oksana ima i svog portparola Mariju Šakovu, koja je potvrdila da je ona otputovala u Njemačku na „tretman“.

Oksana s maramom na glavi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.