NEOBIČNO

Tajson ispričao zašto je nabavio i odgajao bengalske tigrove

Bivši prvak u teškoj kategoriji imao u vlasništvu tri opasne životinje, na čiju njegu je potrošio pravo malo bogatstvo

Majk Tajson s jednim od svojih tigrova. Instagram

Avaz.ba

20.1.2019

Popularni bokser Majk Tajson (Mike Tyson) prije nekoliko dana gostovao je u emisiji kod Džoa Rogana (Joea), gdje je otkrio, između ostalog, zašto je odgajao bengalske tigrove kao kućne ljubimce

Bivši prvak u teškoj kategoriji imao je u vlasništvu tri tigra, na čiju njegu je potrošio pravo malo bogatstvo, no morao ih se odreći. Sad je Roganu otkrio kako je uopće do njih došao. 

Tajson je istakao da je zamolio prijatelja da mu nabavi nekoliko tigrića, nakon što mu je ovaj otkrio da može razmijeniti svoje luksuzne  automobile za egzotične životinje.

Zašto je mislio da može nabaviti tigra, u svom izlaganju Tajson je pojasnio kako je tada bio u zatvoru kad se pojavila ideja da ga, kad izađe, dočekaju tigrovi. Razgovarao je telefonom sa svojim trgovcem automobila i dogovorio razmjenu. 

Ovo je zanimljivo. Razgovaram sa svojim trgovcem automobila koji je u to vrijeme imao nekoliko auta koji su pripadali našem zajedničkom prijatelju i govori kako će, ne plati li ovaj, prodati sve te automobile i uzeti neke konje. Moja rekacija je bila: "Šta, možeš nabaviti konje? Razmijeniti konje za automobile?" Jer imam puno automobila, vjerovatno bih nabavio i nekoliko konja. Bio sam mlad tip i govorim sebi: Vau, to bi bilo tako kul. Nabavi mi nekoliko tigrića, čovječe - prisjetio se Tajson.

Kad se vratio iz zatvora, kući su ga dočekala tri tigrića, koje je godinama odgajao, a čije fotografije i snimci su redovno šokirali njegove fanove - poput ovog snimka ispod. 


Roganu je priznao i da je instant-slava za njega bila previše te se s njom nije najbolje nosio.

- Šta mi je samo prolazilo kroz glavu tad - rekao je u jednom trenu. Šta je još otkrio Roganu, možete pogledati na snimku ispod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.