NAJAVE

WhatsApp, Instagram i Messenger stapaju se u jedno

Facebook je već počeo aktivnosti na objedinjavanju platformi i očekuje se da će proces biti okončan do kraja ove ili u prvoj polovini naredne godine

Ilustracija

S. N.

26.1.2019

Popularne aplikacije WhatsApp, Instagram i Messenger uskoro će biti objedinjene u jedinstven sistem, objavio je ''The New York Times''.

Kako saznaje ovaj ugledni američki list, vlasnik Facebooka Mark Zakerberg (Zuckerberg) odlučio je odobriti prijedlog objedinjavanja aplikacija da bi one bile funkcionalnije i profitabilnije.

Sve tri će nastaviti odvojeno funkcionirati, ali na jednoj platformi da bi bile brže, pouzdanije, ali i profitabilnije.

Zakerberg je ovim potezom isključio međusobnu konkurenciju aplikacija koje su u njegovom vlasništvu.

Plan je da se iskoristi sve najbolje iz postojećih platformi WhatAppa, Instagrama i Facebook Messengera da bi se privukli novi korisnici i oglašivači.

Za korisnike će to značiti i da će oni koji nemaju Messenger na telefonu moći biti kontaktirani preko WhatsAppa.

Facebook je već počeo aktivnosti na objedinjavanju platformi i očekuje se da će proces biti okončan do kraja ove ili u prvoj polovini naredne godine.

- Želimo osigurati najbolji mogući sistem razmjene poruka. Ljudi hoće da one idu brzo te da komunikacija bude sasvim sigurna i pouzdana. Tome pridajemo posebnu pažnju. Naše poruke i do sada su bile sasvim sigurne i to nam je postala jedna od brend odrednica. Sada želimo ići nekoliko koraka dalje - navedeno je u izjavi emitiranoj iz Facebooka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.