ZANIMLJIVO Svaka peta zaposlena žena bila trudna tokom 2018.

"Bejbi bum": Porođaj 31 kolegice u isto vrijeme

Bolnica organizirala fotografiranje

antenam.net
28.01.2019 19:13

Sve mame obučene u svoju radnu uniformu

Foto: Screenshot

Da je bejbi bum, makar u Americi, ponovo na snazi, dokazuje priča iz Minesote gdje je u jednoj bolnici čak 31 kolegica sa istog odjeljenja u 2018. postala mama.

Naime, svaka peta zaposlena dama u bolnici „St. Cloud Hospital” tokom protekle godine bila je trudna, a u međuvremenu su stigle i bebe – čak njih 32.

Da priča bude još zanimljivija, riječ je o doktoricama i medicinskim sestrama koje su zaposlene u porodilištu. Prema riječima ovih mladih mama, samo iskustvo bilo je jako zabavno jer su nerijetko kada se sretnu na hodniku, odmjeravale stomake i šalile se na svoj račun.

- To je bila moja prva trudnoća i dosta mi je značilo to što sam na poslu konstantno bila okružena drugim trudnicama, tako da sam mogla da se konsultujem sa njima kad god je to bilo potrebno - navodi jedna mlada mama zaposlena u ovoj bolnici.

Ne skrivajući oduševljenje, ove mlade dame, koje su svoju bolnicu prozvale Bejbi bum bolnica, skrenule su pažnju svih medija u Americi i postale prava atrakcija. Nema ko može da odoli ljepoti ova 32 mališana koja su, što je najvažnije, rođena zdrava i u najboljem redu.

U želji da ovjekoveči ovaj jedinstveni trenutak, njihova bolnica organizirala je fotografiranje svih mama i beba, a atmosfera na snimanju je bila više nego uzbudljiva. Sve mame bile su obučene u svoju radnu uniformu, a svaka beba imala je na sebi redni broj na osnovu datuma rođenja.

Tagovi

Minnesota Bebe
NA VRH