SVIJET

Nakon dojave o rupi na cesti, otkrili da je to zapravo tunel koji vodi u banku

Radnici pozvali FBI

Tunel je neko kopao mjesecima. Twitter

index.hr

1.2.2019

Vijest o rupi u prigradskom području u Južnoj Floridi ove sedmice pretvorila se u otvorenu istragu FBI-a, nakon što su shvatili da se uopće ne radi o rupi, nego tunelu koji je vodio do banke.

U utorak navečer, komunalni radnici u Pembroke Pinesu rutinski su provjeravali dojavu o rupi na lokalnoj cesti. Nakon pregleda, shvatili su da rupa izgleda kao dio podzemnog prolaza koji se urušio.

Radnici su pozvali FBI, a oni su nakon inspekcije odmah počeli kopati te otkrili tunel od 45 metara koji je vodio sve do bankomata izvan banke Chase. Pronašli su ulaz u tunel u obližnjem šumarku, uz neke radničke čizme, alate i produžni kabel zakačen za mali plinski generator, piše "Miami Herald".

Kako kažu iz FBI-a, tunel je neko vjerojatno kopao mjesecima, lopov ili grupa lopova s obzirom na to da vodi direktno do banke.

No neki detalji priču o tunelu čine još čudnijom. Prije svega, jako je malen. 

- Otprilike je promjera 60-90 centimetara. Trebali biste biti jako mali da uđete i bilo bi jako klaustrofobično. Nema šanse da bi iko uspio sjediti unutra, tako skučeno je bilo - rekao je glasnogovornik FBI-a Majkl Leverok (Michael Leverock) novinarima.

- Vidio sam takvo nešto samo u filmovima - i čak nisam siguran ni za to, jer je tako mali - dodao je.

FBI trenutno istražuje tunel kao dio potencijalne pljačke banke, a za pomoć su se obratili i građanima, putem Twittera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.