SKANDALI

Bezos želi znati kako su procurile poruke upućene ljubavnici

Tri insajdera koja su povezana s istragom, izjavila su da su istražitelji uvjereni da iza objavljivanja tih informacija stoje politički motivi

Sančez slao seksi poruke

Avaz.ba

3.2.2019


Džef Bezos (Jeff), milijarder i osnivač kompanije “Amazon”, zajedno sa svojim timom za sigurnost, otvorio je privatnu istragu o tome kako su njegove privatne poruke koje je slao ljubavnici Loren Sančez (Lauren Sanchez), završile u medijima i kako je do njih prvi došao “The National Enquirer”. 

 Hakovan telefon

Ovaj magazin prvi je objavio fotografije novopečenog para i škakljive detalje o njihovoj aferi. To se dogodilo istog dana kad je Bezos objavio da se razvodi od supruge Mekenzi (MacKenzie), s kojom je braku bio 25 godina. Poruke koje je Bezos navodno slao svojoj ljubavnici, datiraju još od aprila.

Tri insajdera koja su povezana s istragom, koju finansira direktor “Amazona”, izjavila su da su istražitelji uvjereni da iza objavljivanja tih informacija stoje politički motivi, piše u izvještaju “Daily Beast”. Ova teorija mogla bi da objasni zašto su poruke upućene “Enquireru”, a ne nekom uglednijem tabloidu, kao i kako je tabloid izdvojio toliko vremena i resursa da proprati aferu.


Objavio da se razvodi od supruge Mekenzi

Istražitelji su se fokusirali na ljude koji su povezani sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom (Trump), koji je s “Enquirerom” povezan putem svog izvršnog direktora Dejvida Pekera (David). Izvještaj “Daily Beasta” pokazuje da je u prvobitnoj istrazi ispitivano da li je Bezosov telefon hakovan, ali izvori kažu da digitalna forenzička analiza nije pokazala nikakve dokaze koji bi podržavali tu teoriju.

Nema dokaza

Istražitelji su, navodno, provjerili i mogućnost da ih je Loren sama objavila u pokušaju da uništi brak ljubavnika. No, sva tri insajdera su rekla da nema dokaza da je ona umiješana. Izvori, također, navode da je ustanovljeno da je reportaža o Bezosu koju je objavio "Enquirer", bila veoma neprijatna. Kad je objavljena prva priča o aferi, urednici magazina istaknuli su da je Bezos očajnički pokušavao spriječiti objavljivanje fotografija i da je čak jednog prijatelja pitao može li da od njih otkupi priču.

U javnost su procurile brojne seksi poruke koje je Bezos slao ljubavnici, kao i fotografije na kojima je obnažen. Postoji čak i jedna fotografija njegovih genitalija, ali su iz magazina "Enquirer" poručili da je bila isuviše eksplicitna da bi je objavili.

Varali bračne partnere

Bezosova afera s Loren podigla je veliku prašinu u javnosti. Svi su špekulirali od kada se par zaista viđa i jesu li varali svoje bračne partnere. Kad je direktor “Amazona” objavio da se razvodi od supruge Mekenzi, bilo je jasno da će ovo biti najskuplji razvod svih vremena s obzirom na to da par posjeduje 137 milijardi dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.