RIJETKOST Opstala i stara pozivnica za matursko veče

Izgubljenu torbicu prije 65 godina dobila nazad sa svim u njoj

Ova mala elegantna vremenska kapsula uključivala je nekoliko slatkih uspomena koje je Marta, koja je sad u 80-im godinama života, vjerojatno davno otpisala zauvijek

Avaz.ba
17.02.2019 18:57

Tinejdžerica koja je 1954. godine izgubila torbicu u srednjoj školi u Indiani ove sedmice napokon će je dobiti natrag, kao i 65 godina staru pozivnicu na maturalnu večer koja je bila unutra.

Prošle sedmice radnici u srednjoj školi "Jeffersonville" pripremali su se srušiti dio škole, a neko je pronašao davno izgubljenu torbu koja je pripadala Marti Ini Ingam (Martha Ina Ingham).

Ova mala elegantna vremenska kapsula uključivala je nekoliko slatkih uspomena koje je Marta, koja je sad u 80-im godinama života, vjerojatno davno otpisala zauvijek.

Marta je bila maturantica u školi 1955. godine, a u torbici bio je novčanik s ličnom iskaznicom, neke fotografije, izresci iz novina, raspored košarkaških utakmica, ruž za usne i ukosnica.

Osim toga, nalazila se i poruka od mladića koji je Martu pitao hoće li s njom na maturalnu večer. 

- Draga Marti (Marty), čuo sam da te Paul pitao hoćeš li s njim na maturalnu večer - ako nije, ja bih te vrlo rado poveo. S ljubavlju, Torči (Torchy). P. S. Ako si već pristala da ideš s Paulom, molim te zaboravi da sam ikad pitao. Ako te pitao, a još nisi pristala, molim te razmotri moj poziv - pisalo je u pozivnici.

Ali u torbici je bila još jedna poruka od mladića po imenu Karter (Carter). 

- Paul je OK tip. No nikad ga nećeš uhvatiti, on trči toliko brzo. Ha! Ha! - pisalo je u njoj.

Ova priča je objavljena na Facebooku, a Marta je ubrzo i pronađena, živi na Floridi i ove sedmice trebala bi dobiti svoju torbicu.

NA VRH