TWITTER

Profesor našao 30 godina stari "Apple", pa se iznenadio

Osim te igre, pronašao je još neke diskete s igrama iz tog vremena, uključujući igre "Millionaire", "Neuromancer" i "Olympic Decathlon"

Pronašao kod roditelja stari kompjuter na tavanu. Twitter

Avaz.ba

18.2.2019

Profesor iz Njujorka u mnogima je pobudio nostalgiju kad je u subotu na Twitteru podijelio fotografije starog "Apple IIe", računara koji je pronašao kod roditelja na tavanu.

Džon Pfaf (John Pfaff) se veoma iznenadio kad je upalio računar i shvatio da još radi. 

- Mora biti 30 godina staro. Imam 10 ponovo - napisao je na Twitteru, a njegova objava postala je viralna.

"Apple IIe" bio je treći model "Apple II" serije, a izbačen je 1983. godine. Ova verzija računara isticala je osobine kao što su mogućnost korištenja velikih i malih slova te je predstavila funkcionalnost tipka Shift i Caps Lock, prenose mediji.

Osim te igre, pronašao je još neke diskete s igrama iz tog vremena, uključujući igre "Millionaire", "Neuromancer" i "Olympic Decathlon".

Osim igara na disketama, Pfaf je pronašao i spremljene kopije svojih srednjoškolskih zadataka te poruku od pokojnog oca.

- Upravo sam pronašao pismo koje mi je otac napisao 1986. godine, kad mi je bilo 11 i kad sam bio u ljetnom kampu - napisao je.

- Otac mi je preminuo tačno prije godinu. Sjajno je pronaći tako "običnu" poruku od njega - dodao je.

Pfaf je vintaž otkriće pokazao svojoj djeci, a njihova reakcija bila je - očekivana. 

- To je računar? - pitao ga je sin (9) u čudu te pokazao na diskete i pitao što je to, dok je njegova priča mnoge zabavila, ali i podsjetila na neka druga, prošla, vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.