NEVJEROVATNO Držali ga u krilu

Mislili da su spasili smrznutog psa, tek kod veterinara shvatili kakvu su zvijer našli

Izvukli ga iz zaleđene rijeke

Avaz.ba
22.02.2019 16:58

Radnici u Estoniji su požurili spasiti psa koji je zaglavio u zaleđenoj rijeci, ali kad su ga izvukli van, pokazalo se da je riječ o puno opasnijoj životinji, piše BBC.  

Kad su ga vidjeli u rijeci, raščistili su led, nesretnu životinju izvukli i autom je odvezli u veterinarsku kliniku. Tamo se pokazalo da su, misleći da je u pitanju pas, zapravo dovezli vuka.

Estonska unija za zaštitu životinja (EUPA) otkrila je da je vuk u trenutku kad je stigao u kliniku imao nizak krvni pritisak, što bi moglo objasniti zašto je bio tako miran i dopustio muškarcima da ga stave u auto.

- Morali smo ga nositi, nije baš bio lagan. U autu je bio miran, spavao mi je na nogama. Kad sam se protegnuo, na trenutak je podigao glavu - ispričao je Rando Kartsep, jedan od radnika, za estonske medije.

Veterinari nisu bili sigurni kojoj vrsti pripada velika životinja, ali tamo se zatekao lokalni lovac koji je potvrdio da se radi o mladunčetu vuka, starom oko godinu.

Nakon toga ga je osoblje klinike odlučilo nakon liječenja koje je platila EUPA smjestiti u kavez za slučaj da postane manje miran kad se oporavi.

Kad se oporavio, stavili su mu ogrlicu s GPS-om i pustili ga u divljinu.

- Presretni smo zbog toga kako je sve završilo. Želimo zahvaliti svima koji su pomogli, posebno ljudima koji su ga spasili i ljekarima u klinici koji se nisu bojali njegovati divlju životinju - poručili su iz EUPA-e. 

Komentari

NA VRH