LIFESTYLE

Avril Meti želi postati svjetska šampionka u boksu

Preselila se na Floridu u nekadašnju kuću ikone boksa Muhameda Alija

Avril je bivša manekenka za kupaće kostime

Avaz.ba

23.2.2019


Prelijepa bokserka i bivša manekenka za kupaće kostime Avril Meti (Mathie, 31) s Floride zamijenila je prošle godine život na plaži za ring i ubrzo stekla gomilu fanova. Sada je najavila novu borbu. Avril, koja je porijeklom iz Australije, imala je prvi meč početkom 2018., a svoju prvu titulu odbranila je prošlog oktobra protiv iskusne Teksašanke Samante Salazar (Samantha).

Sada je lijepa bokserka potvrdila povratak u ring objavivši da će se boriti 2. marta te obećavši da će dovesti gomilu publike.



Meti: Pripreme za novi meč

- Da, rekla sam “MTK Globalu” da mi bukira sljedeći meč 2. marta. Veoma sam uzbuđena i zahvalna za šansu u posljednjem trenutku za šou koji je već bio pun - navela je ona na Instagramu te je istaknula da je uvjerila organizatore da će prodati mnogo ulaznica pa je zamolila javnost za podršku.

Dok je bila manekenka, Avril je osvojila takmičenja “Miss havajski tropi Australija 2012”, “Internacionalna miss kupaćih kostima SAD 2014” te “Potragu za modelima Las Vegas 2015”. Do sada je imala dvadesetak amaterskih mečeva u Australiji prije nego što se preselila na Floridu u nekadašnju kuću ikone boksa Muhameda Alija, na čuvenoj adresi “5th Street Gym”.

Avril kaže da je oduvijek sanjala da postane svjetska šampionka u boksu, manekenka i uzor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.