SREĆA

Majka je čula lavež i zaledila se od straha: Pit bul je zario zube u bebinu pelenu, a razlog će vas ostaviti bez daha

Avaz.ba

20.3.2019

Čuvanje psa uz malu bespomoćnu bebu je situacija koja može izazvati zabrinutost kod nekih ljudi, posebno kada su u pitanju određene rase pasa s reputacijom da su "agresivne". 

Vjerovatno su na vrhu ove kategorije pit bulovi jer se često smatraju nepredvidljivim i ponekad opasnim.

Ali jedna majka iz Kalifornije ima na mnogo čemu da zahvali svom ljubimcu jer je spasio život njoj i njenoj bebi.

Latana Čai nedavno je umalo pogođena strašnom tragedijom kada je bila sama kod kuće sa svojom sedmomjesečnom kćerkicom Masilom i porodičnim psom Sašom, koja ima osam mjeseci.

Oko ponoći 3. juna majka je iznenada začula Sašu kako glasno laje i grebe po vratima. Primijetila je da je lavež posebno intenzivan i odmah se uznemirila. Znala je da nešto nije uredu.

Latana Čai kaže da su beba Masila i pas Saša rođeni u samo nekoliko dana razmaka i provode svaki trenutak zajedno, dijeleći krevet, pa čak i kadu.

- Čula sam glasan prasak i zapitala sam se šta se dešava. Čula sam Sašu kako zavija i stalno je skakala na vrata. Čim sam došla do vrata, ona je ušla i počela lajati - rekla je Latana.

Otvorila je vrata da bi vidjela na šta je pas lajao izvana i odmah ugledala crni dim i plamen koji izlazi iz susjedne kuće. Vatra se brzo proširila i na njenu kuću.

Latana je potrčala gore po kćerkicu, ali je sa strahopoštovanjem gledala kako je pas izvlačio bebu brzo, ali nježno, i to tako što je zario zube u njenu pelenu i izvukao je iz opasnosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.