ZANIMLJIVOST

Svi bacamo talog od kafe, a ne znamo da je on višenamjensko sredstvo za rješavanje ovih 5 problema

Stavite u frižider talog od kafe u otvorenoj posudi, pokupit će neprijatne mirise i djelovat će kao prirodni dezodorans

Ilustracija

Avaz.ba

30.3.2019

Talog od kafe je višenamjensko sredstvo za rješavanje različitih problema i kada ovo budete pročitali, prestat će te prosipati ovu dragocjenu smjesu. 

Kafa je među najčešće konzumiranim pićima u cijelom svijetu. Mnogi nakon ispijanja kafe bacaju talog. Kada ovo pročitate, vjerovatno ćete prestati to raditi. Ovo su načini kako da upotrijebite talog od kafe i svaki od njih će vam se svidjeti. 

Grube čestice i kiseli sadržaj kafe djeluje kao savršen piling za vašu kožu koji pomaže u uklanjanju prljavštine i mrtvih ćelija sa kože. Pomiješajte talog kafe s malo vode i kokosovim uljem i dobit ćete savršenu smjesu za piling tijela.

Stavite u frižider talog od kafe u otvorenoj posudi, pokupit će neprijatne mirise i djelovat će kao prirodni dezodorans. 

Kafa sadrži kofein i diterpene koji su vrlo toksični za mnoge insekte. Pospite talog kafe oko vaših biljaka kako biste odbili komarce i voćne mušice.

Kafa može pomoći u pojavi celulita razbijanjem masnih naslaga i povećanjem protoka u krvi u zahvaćenom području. 

Uz pomoć štapića za uši nanesite talog od kafe na ogrebotine na drvenom namještaju i ostavite 5 - 10minuta da odstoji, a zatim obrišite pamučnom krpom. Ogrebotine će biti sve manje vidljive.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.