UREĐENJE

U tri koraka do savršeno uređenog dvorišta

Uređenje dvorišta bi trebalo da predstavlja pravo uživanje, a sada je pravo vrijeme da se počne razmišljati o tome

Omiljeno mjesto za odmor. Ilustracija

Avaz.ba

1.4.2019

Možemo reći da je dvorište ogledalo kuće i same porodice pa zašto se onda ne biste potrudili da baš vaše ostavi najbolji mogući utisak te stvorili i svoj omiljeni kutak u kojem možete uživati kada god poželite. 

Cvijeće važan dio dekora. Ilustracija

Uređenje dvorišta bi trebalo da predstavlja pravo uživanje, a sada je pravo vrijeme da se počne razmišljati o tome. Postoje tri koraka do savršeno uređenog dvorišta. Prvi korak je svakako uređenje travnjaka, za koji treba dobra kosilica ili trimer koji pomaže da travnjak poprimi izgled igrališta za golf. Besprijekorno pokošeno dvorište je samo po sebi lijep prizor, ali, uređenje tek počinje.

Prvi korak je uređenje travnjaka. Ilustracija

Sljedeći korak u uređenju bi mogao biti izbor odgovarajuće baštenske garniture ili ljuljaške koja može postati mjesto za mir i opuštanje. Ukoliko nemate dovoljno hlada, paviljoni i suncobrani mogu biti izuzetno praktično, ali i estetsko riješenje.

Kada kažemo dvorište, osim lijepo uređenog travnjaka, sljedeća asocijacija je svakako cvijeće, tako da izbor saksija nije zanemarljiv, jer će upravo one začiniti vaš mali raj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.