INSTAGRAM

Napali "Nike" zbog jednog detalja na manekenki: Ovo je tako pogrešno...

Pjevačicu nazvali odvratnom zbog potpuno prirodne pojave

Pjevačicu napali zbog potpuno prirodne stvari. Instagram

Avaz.ba

25.4.2019

Najnovija objava na "Nikeovom" službenom Instagram profilu privukla je pažnju među korisnicima zbog jednog detalja na fotografiji.

Na fotografiji nigerijsko-američka pjevačica i manekenka Anastasija (Annahstasia) pozira u sportskom grudnjaku s podignutom rukom, a ispod pazuha vide joj se dlačice, što je odmah zapelo za oko pratiocima ovog brenda.

U kratkom vremenu objavu je komentiralo čak pet hiljada ljudi, među kojima je bilo onih koji su pjevačicu nazvali odvratnom zbog potpuno prirodne pojave.

Istaknuli su da ih fotografija vraća "u doba pećinskih ljudi" te da je to vrlo nehigijenski i "pogrešno".

View this post on Instagram

Big mood @annahstasia.

A post shared by NikeWomen (@nikewomen) on

Ono što je mnoge iznenadilo je činjenica da je većinom ženski dio publike pisao negativne komentare na račun mlade pjevačica i "Nikeove" kampanje.

Ipak, većina ljudi složila se kako su dlakavi pazusi potpuno prirodna stvar i da u svemu ovome nema ništa loše. 

- Čemu toliko mržnje? Ova fotografija je lijepa na toliko različitih načina. Trebali biste poštovati samopouzdanje modela - uzvratila je jedna od osoba kojima se svidio neobičan potez ''Nikea''.

"To što je neko pustio dlake ne čini ga odvratnim ili manje ženom", "Vidim da mnogi govore da bi se ovo trebalo prestati promovirati i od toga raditi važnu stvar, ali to nije bit svega. Poenta je u izboru i u tome da nema ništa loše u tome ako se odlučite ne brijati", bili su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.