INSTAGRAM

Prva fotografija CIA-e prepuna je skrivenih poruka, vidite li ih

U četvrtak se službeno priključila internetu

Fotografija izazvala veliko zanimanje. Instagram

Avaz.ba

26.4.2019

Američka Središnja obavještajna agencija, CIA (Central Intelligence Agency) u četvrtak se službeno priključila internetu, a njihova prva objava već je izazvala veliko zanimanje.

- Špijuniram sa svojim malim okom - piše uz fotografiju koja izaziva njihove pratioce da pronađu predmete koji su značajni za agenciju.

Korisnici društvenih mreža vrlo brzo počeli su davati svoje odgovore. Otkrili su tako da značka vjerojatno pripada Džini Haspen (Gini), direktorici CIA-e od 2018. godine.

Neki su primijetili i kako je sat namješten na 8:46, što je vrijeme kada je let zrakoplova "American Airlines 11" pogodio sjeverni toranj Svjetskog trgovačkog centra za vrijeme terorističkog napada 11. rujna 2001.

Na zidu se vidi i karta koja prikazuje glavne američke rivale - Rusiju i Kinu, a gotovo svaki detalj na fotografiji referenca je na nešto povezano s agencijom, od zloglasnog žiga do "kesice za spaljivanje dokaza".

 - Pridruživanje Instagramu je još jedan način na koji dijelimo CIA-ine priče i regrutiramo talentirane Amerikance da služe ovdje - kazao je portparol CIA-e.

Inače, CIA zasad ne prati nikoga na Instagramu, što je odmah izazvalo šale. 

- Jasno, CIA nikoga ne prati - pisali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.